Afbeelding

Iets bijzonders doen

Algemeen

Waarom niet bij werk of studie een gaatje vrijgemaakt om iets buitengewoons te doen. Dat kan in het centrum van Veghel. Die wekelijkse uurtjes zijn gegarandeerd leerzaam, gaan grenzen verleggen, zullen interessante verhalen opleveren en het leven verrijken. We hebben vrijwilligerstaken die wellicht passen bij de persoonlijke belangstelling van man of vrouw, voor doener of 'persoonlijke aandachtgever'.

In het mooi gelegen verzorgingstehuis Aatrium, heeft GGZ Oost Brabant een vleugel waar oudere mensen met psychische beperking, begeleid wonen. Al kunnen deze bewoners zich terugtrekken in hun kamer, de woonkamer is plezieriger om er gezamenlijk te eten, een spelletje te doen en gasten te ontvangen. Daarnaast is er nog een serre met gezellige zitjes en om er onder meer televisie te kijken. Er zelfstandig op uit trekken zit er helaas zonder hulp, niet in. We zoeken daarom enkele vrijwilligers om hun dagelijkse sleur te doorbreken.

De mogelijkheden zijn divers. Een boodschapje doen in de nabijgelegen supermarkt bijvoorbeeld of gezellig samen winkelen in het centrum van Veghel of er een terrasje pikken. Anderen vinden het geweldig om een stukje te wandelen of fietsen. We hebben ook een duo-fiets met elektrische ondersteuning waarop de deelnemer meetrapt. Zo'n fietstochtje duurt ongeveer een half uur waardoor meerdere belangstellenden aan bod kunnen komen.
Begin van de avond zo na de koffie, zou het voor de bewoners fijn zijn nog wat leuks te doen. Geweldig als dan een enthousiast iemand komt voor een gezamenlijk kaartspelletje, te sjoelen, iets leuks knutselen, liedjes zingen of het nieuws doornemen. Wat te doen maakt niet zo veel uit. Dat er iemand van 'buiten' komt is al zo speciaal, van persoonlijke aandacht genieten ze het allermeeste!
Vooraf geeft de vrijwilliger aan welke dag en tijd het beste gelegen komt. Al wordt op de komst van een vrijwilliger gerekend, vakanties en uitstapjes hebben echter altijd voorrang. Natuurlijk is het voor dit vrijwilligerswerk nodig om geduldig te zijn, voor een fijne sfeer te kunnen zorgen en zich te kunnen inleven in mensen met beperkingen. En niet onbelangrijk: bij het enthousiasmeren mag de eigen voorkeur geen voorrang krijgen. Maak een afspraak voor een vrijblijvende oriëntatie. Doen: de werksfeer is opperbest, vrijwilligers met een tienjarig jubileum is heel gewoon bij ons! Opgeven per e-mail: Vrijwilligers@ggzoostbrabant.nl