Logo mooirooi.nl
Marrik van Rozendaal   | Fotonummer: 8f8dc9
Marrik van Rozendaal (Foto: )
Politiek Meierijstad

"Sorry Nijnsel, dit is democratie"

Sint-Oedenrode - De eerste stap om een megastal met 18.000 varkens te bouwen in Nijnsel is genomen. De gemeenteraad stemde: 22 voor en 12 tegen. De democratie heeft haar werk gedaan. Het is een slecht besluit maar gelukkig komen er nog meer besluiten voordat die stal er echt komt. Ook al was het voorstel van het college en wethouder Van den Bogaard kil en gemakzuchtig, het is nu even wat het is.

Bij de verkiezingen voor de gemeenteraad heeft 66 procent van de stemmers in Nijnsel gestemd voor de partijen die nu voor de megastal waren (CDA, Team Meierijstad, VVD en gemeentebelangen). 34 procent van de stemmers in Nijnsel stemde op een partij die nu tegen de megastal gestemd hebben (SP, PvdA, D66, Blanco, Hart voor Schijndel).

De 115 Nijnselse stemmers voor Team Meierijstad mogen zich bekocht voelen door de draai die deze partij heeft gemaakt. Tijdens de verkiezingen waren ze nog tegen de megastal en dan stemmen ze nu voor. Nog erger mogen ze zich bekocht voelen door partijwethouder Van den Bogaard die als een soort superambtenaar zijn regeltjes toepast. Je mag van een wethouder iets anders verwachten. Bijvoorbeeld dat hij kijkt naar het maatschappelijke draagvlak van het voorstel.

Ondanks alle weerstand, ook uit het dorp zelf, is dit toch waar de meerderheid van de kiezers in Nijnsel voor gekozen heeft. Over 5 jaar mogen jullie weer stemmen.

Fractievoorzitter D66 Meierijstad,
Marrik van Rozendaal

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!