Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Kinderopvang Bellefleur gaat dicht

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nog even en 'Kinderopvang Bellefleur' sluit voorgoed de deuren. Per 31 juli 2017 stopt de kleinschalige opvang om de kinderopvang in Nijnsel te verzorgen.

Sinds april 2015 is Rita van den Dungen directeur van het Nijnselse kinderopvang. Ze nam destijds het stokje over van Dorien Willems. Samen met haar team runt ze drie stamgroepen met in totaal ongeveer honderd kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Van den Dungen: "Om het houderschap te kunnen realiseren is er de laatste twee jaar heel hard gewerkt door zowel directie als medewerksters. Er is zelfs een extern bedrijf ingehuurd om de benodigde criteria te behalen. Ongeveer een jaar geleden is het houderschap toegekend en konden we weer bouwen aan de toekomst. Gericht gaan samenwerken tot brede school of integrale kindcentra. Hierover waren in een eerder stadium al afspraken gemaakt met basisschool Antonius van Padua school en SKOSO (Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode). Helaas loopt het nu anders, de samenwerking is nooit verder tot stand gekomen. SKOSO, waar de basisschool van Nijnsel onder valt, heeft gekozen voor een andere partner. Een behoorlijke tegenvaller voor Bellefleur, dit hadden wij niet verwacht. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om onze deuren te sluiten."

De sluiting van Bellefleur bracht veel onzekerheid met zich mee bij ouders en medewerksters. Gelukkig hebben de meeste pedagogisch medewerkers inmiddels een nieuwe baan gevonden en zijn de kinderen ingeschreven bij een ander kinderdagverblijf of BSO. Van den Dungen: "Namens Kinderopvang Bellefleur wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen wat men in ons heeft gehad de afgelopen jaren. Dan noem ik bijvoorbeeld het parochiebestuur, bakker van den Eertwegh, het consultatiebureau, de gemeente Meierijstad (Sint-Oedenrode) en SteigerB. En niet te vergeten de ouders van alle kinderen. We wensen hen allemaal veel geluk en plezier bij de nieuwe opvang."