Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c76798
Foto:
Op de koffie bij...

'Hard op de inhoud, niet op de persoon'

Sint-Oedenrode - Peter Verkuijlen en Twan van Strien werken al sinds februari 2013 samen. "Toen is Twan bij mij in dienst gekomen en dat is altijd fantastisch bevallen. Omdat ik het nu wat rustiger aan wil gaan doen - ik ben inmiddels ook 62 -  was voor Twan de stap snel gemaakt om voor zichzelf te beginnen," verklapt Peter. "Altijd heb ik al voor mezelf willen beginnen, zaken vallen samen en nu ben ik er klaar voor", voegt Twan er aan toe. Twee enthousiaste advocaten met een hart voor de medemens.

Door: Lisa van de Ven

Peter Verkuijlen zit inmiddels voor bijna zeven jaar gevestigd in het prachtige kantoor aan de Sluitappel. Hij kijkt weg over de A50 én over het groen. Een heerlijke, ontspannen plek en ook ik voel dat meteen. "Sinds 2000 heb ik een praktijk in Sint-Oedenrode waar ik met liefde werk." Die liefde voor het vak proef ook ik. Niet alleen bij Peter, maar ook bij Twan.

Twan komt uit Heesch maar gaat zijn praktijk in Oss starten. "Ik heb vanuit Heesch natuurlijk al veel contacten opgebouwd met Oss. Dat is in Sint-Oedenrode inmiddels trouwens ook zo. Wat dat betreft heb ik dit altijd een fijn dorp gevonden." Zowel Twan als Peter vertellen me fascinerend over hun baan. "Advocatuur is geen negen tot vijf baan. Zeker niet in het strafrecht. Dat gebeurt nou eenmaal niet alleen van maandag tot en met vrijdag. Bij ons kun je terecht voor bijstand in privaatrechtelijke geschillen en strafrechtelijke procedures. Die afwisseling maakt onze baan juist zo leuk. Het is mooi om een specialist te zijn maar dat maakt het soms ook gevaarlijk. Je kunt dan met bepaalde oogkleppen op gaan lopen. Wat dat betreft is het mooi om een generalist te zijn."

"De advocatuur kampt nog steeds met een imago dat het duur zou zijn. Toch vinden wij dat iedereen recht heeft op recht. Daarom is zo'n zestig procent van de zaken die wij aannemen ook een sociale zaak, als dienstverlening als het ware. Niet alleen mensen met geld hebben het recht op recht, iedereen heeft dat." En daar zijn de twee het over eens. "Wat dat betreft liggen we ook op één lijn. We denken over veel zaken hetzelfde en kunnen elkaar daar waar nodig ondersteunen," vertelt Twan.

"Ik heb hier echt het vak geleerd. Wat dat betreft ben ik blij dat ik voor en met Peter heb mogen werken. Op een gegeven moment mag en kun je het zelf doen. Wat dat betreft is dat ook het voordeel van een klein kantoor, het contact onderling tussen advocaten is goed. We zien elkaar meer als collega's dan concurrenten. Iedere zaak en ieder mens is verschillend en dat is hetgene wat iedere zaak weer uniek maakt."

Uiteindelijk zijn zowel Peter als Twan geen advocatuur gaan studeren uit idealisme. "We zijn het allebei gaan studeren simpelweg omdat het ons interessant leek." Peter kan uit jarenlange ervaring spreken dat dat inderdaad nog steeds zo is. Twan vult daarop aan: "Het is een prachtig vak en ik had me geen betere leerschool kunnen wensen."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!