Afbeelding

Dùbent zorgt voor groot feest in Londen

Algemeen

Het jaarlijkse weekendje weg van Feestband dùbent uit Veghel – met een vijftal Rooise jongeren in de gelederen - stond afgelopen weekend weer voor de deur. In het holst van de nacht op vrijdag 30 juni vertrokken ze naar Londen. Na vorig jaar Parijs, stonden de muzikanten nu te trappelen om hun muzikale klanken in Londen te laten horen. Net als vorig jaar blikt de band terug op een fantastisch tripje.

Na een onrustig nachtje in auto's en op de boot, trapte Dùbent op zaterdagmiddag het weekend af bij de London Eye. Met open armen werden ze door de inwoners en toeristen in Londen ontvangen. Het was een groot succes. De kop was eraf en de dag werd voortgezet bij onder andere de Big Ben, Buckingham Palace en Leicester Square. Het publiek ging compleet uit haar plaat op nummers als Let it be, Uptown Funk en Lion In The Morning Sun. Groepen mensen verzamelden zich rondom Dùbent en bleven meezingen. Er werd gedanst, gelachen en plezier gemaakt. Dùbent genoot daar natuurlijk met volle teugen van en gaf gehoor aan de wensen van het publiek. De bandleden namen de complimenten als 'dit is wat Londen nu nodig heeft' en 'we kwamen hier voor een concert van Adele, wat helaas niet doorging, maar Dùbent heeft het goed gemaakt' met gepaste trots in ontvangst.

Op zondag sloten ze af bij de Tower Bridge en Convent Garden. Er werden flink wat selfies gemaakt met de fans. Na een vlotte terugreis, keerden ze zondagnacht nacht terug in het Veghelse en het Rooise en vielen ze met een grote glimlach in een diepe slaap.