Logo mooirooi.nl
v.l.n.r.: Wesley, Tom en Jeroen   | Fotonummer: dd8708
v.l.n.r.: Wesley, Tom en Jeroen
Op de koffie bij...

"We hebben fietsen voor iedereen"

Sint-Oedenrode - Soms zie je een verandering in het straatbeeld, maar weet je niet wat plots anders is. Dat had ik laatst toen ik het terrein van Emté opdraaide. Ik ging even stilstaan, keek nog een keer en toen zag ik het; het bord van Bike Center Rooi is vervangen door Van Brunschot tweewielers. We legden contact en al snel werd ik uitgenodigd voor een kopje koffie. Dat aanbod sla ik niet af…

Door: Jeroen van de Sande

De geur van fietsbanden komt me tegemoet als ik de grote zaak binnen stap. In de werkplaats wordt gesleuteld aan hangende fietsen, achter de balie staat een dame iets in te pakken en in de winkel sjouwt een man wat fietsen op en neer. Dat moet de eigenaar zijn. Inderdaad, met uitgestoken hand komt Wesley van Brunschot op me afgelopen. De 24-jarige ondernemer uit Sint-Michielsgestel is bezig om de winkel opnieuw in te richten. "Er zullen wat veranderingen komen in het assortiment", begint hij na eerst de koetjes en kalfjes besproken te hebben. "We zullen ons minder dan onze voorganger richten op de sportieve fietsen. Onze focus ligt op elektrische fietsen, stadsfietsen en kinderfietsen. In de eerste weken lopen die drie categorieën erg goed." Sterker nog, Toen Wesley op 8 mei om 9.15 uur de winkel voor het eerst opende stond er een vrouw voor de deur die hij meteen een fiets verkocht. "Ze was heel vriendelijk. Dat was nog eens een warm welkom in Sint-Oedenrode. Het is tekenend voor hoe de mensen hier zijn. Een beetje hetzelfde als in Sint-Michielsgestel; aardig en met beide voetjes op de grond", typeert Wesley.
Een eigen zaak in Sint-Oedenrode. Had hij dat ooit verwacht? Wesley: "Niet zozeer in Sint-Oedenrode nee, maar vanaf mijn veertiende had ik al de ambitie om ooit eens een eigen zaak te hebben. Mij opa maakte fietsen. Ik hielp hem vaak mee. Later ben ik bij een fietsenzaak gaan werken. Ondertussen deed ik er een opleiding bij. Toen ik hoorde dat deze winkel vrij kwam, greep ik mijn kans." Ik ben benieuwd of er veel gaat veranderen. Van het assortiment ben ik inmiddels op de hoogte, maar de rest? "Het personeel, de service en garantie zetten we door. Daar hoeven de mensen die hier voor onze tijd al iets gekocht hebben niet bang voor te zijn."

Op 8 mei opende Wesley voor het eerst de winkel. Dat is met redelijk stille trom gegaan. Daar had de kersverse eigenaar een reden voor. "Ik wilde eerst even de kat uit de boom kijken en de zaken op orde hebben. We zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar op dit moment mag iedereen het weten. We nodigen dan ook alle burgers van Sint-Oedenrode en omstreken uit om eens te komen kijken. De koffie staat voor hen klaar en dan kunnen we meteen het ruime assortiment laten zien. We hebben fietsen voor iedereen." Tussendoor vertelt Wesley me nog een ander pluspunt, behalve de lekkere koffie en de vele prachtige fietsen. Is je fiets stuk? Dan wordt hij zo snel mogelijk gemaakt. Het liefst terwijl je wacht. "Lukt dat niet? Dan krijg je een leenfiets. Snelle service vinden we belangrijk!" toont Wesley zijn enthousiasme. Heerlijk zo'n jonge ondernemer die er vol tegenaan gaat. Dat wordt in Rooi altijd gewaardeerd. Geloof maar dat Sint-Oedenrode Van Brunschot tweewielers een goede en eerlijke kans geeft.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!