Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

De Copacabana naar Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi komt er weer aan. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. Beachvolleybalvereniging Rooi is al druk bezig met de laatste voorbereidingen.

Het beachvolleybaltoernooi vindt dit jaar plaats op acht en negen juli. "Vier jaar geleden ontstond het idee. Na vier jaar ervaring gaat het natuurlijk steeds wat vlotter met de organisatie. Je hebt een draaiboek gemaakt en tegenwoordig gaat het organiseren daarom allemaal wat sneller," aldus Geert van Diest, één van de organisatoren van het evenement. "Dat maakt het organiseren er natuurlijk niet minder leuk op. Het is gaaf om te zien dat we ieder jaar zoveel enthousiaste reacties krijgen. Veel teams die vorig jaar hebben deelgenomen dan daarom dit jaar ook weer mee."

"De achterliggende gedachte is natuurlijk ook om het volleybal op de kaart te zetten. Nog steeds te weinig mensen in Rooi denken aan deze sport wanneer ze een sport voor hun kind of voor zichzelf zoeken. Hartstikke jammer want volleyballen is onwijs leuk. Mede dankzij dit evenement ervaren ook heel veel andere mensen dat. Het is leuk dat je op deze manier met een sport kennis leert maken," vertelt Geert.

Normaal wordt er tijdens beachvolleybal 2 tegen 2 gespeeld. Omdat dit vrij zwaar is heeft de organisatie ervoor gekozen om 4 tegen 4 te spelen. "Zo kunnen lekker veel mensen aan de gang zijn en maakt het het spel ook nog net wat leuker. Op zondag daarentegen wordt er op 1 veld wel 2 tegen 2 gespeeld. Dat zij voornamelijk mensen die al jaren volleyballen."

Ook dit jaar wordt er weer op het terrein gegeten en is het in de avond tijd voor een feestje. "Op zondag kunnen er nog enkele mensen inschrijven. Het belooft ook dit jaar weer een gezellig en vooral sportief toernooi te worden. Wil je nog inschrijven? Kijk dan eens op www.vvrooi.nl en druk op de button inschrijven.