Aan meerdere tafels werd gesproken over nieuwe ideeën.
Aan meerdere tafels werd gesproken over nieuwe ideeën.

Brainstormsessie We Are Food valt niet in de smaak

Algemeen

Meierijstad - In 2018 staat Noord-Brabant als Europese Regio van de Gastronomie in het teken van "We are Food" Dat biedt kansen voor ondernemers uit Meierijstad. Om te brainstormen over ideeën rondom het thema Beter Eten, hield de gemeente maandagavond een inspiratiesessie in 't Spectrum te Schijndel. Goed bedoeld, maar het viel bij de meeste deelnemers niet in de smaak.

'Verbinden'. Dat woord werd meerdere malen gebruikt alvorens de aanwezigen in denktanks bij elkaar aanschoven. De wethouder benoemde het in zijn introductie en ook Alfred van Mameren van provincie Noord-Brabant smeet met die term. De organisatie vroeg om samen na te denken over originele ideeën die met 'food' te maken hebben. Dat was op zich duidelijk, maar voor wie? Wat wordt er uiteindelijk mee gedaan? Wat heeft mijn eigen onderneming of omgeving er direct aan? De doelstelling was te vaag. Op de website van We Are Food staat omschreven dat de organisatie op zoek is naar de acht beste ondernemende ideeën onder de noemer Brabantse Keukens. Die inschrijving is echter al voorbij. Bovendien lagen op tafel al bestaande ideeën/projecten. Het was de bedoeling om daar verbindende en aanvullende ideeën aan te koppelen. Er lagen opvallend veel initiatieven van de Noordkade bij en dat viel niet bij iedereen goed. Mensen kregen het idee dat ze voor niks waren gekomen. Twee deelnemers vertrokken zelfs voortijdig.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
 

Marlies van Gerwen gaf een presentatie over het Rooise Fashion and Food Festival.