Deze dames zijn initiatiefnemers van Bijzonder in Rooi
Deze dames zijn initiatiefnemers van Bijzonder in Rooi Foto: Jos van Nunen

Bijzonder in Rooi goede doel van Roois Tourspel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Met trots kunnen we melden dat dit jaar Bijzonder in Rooi het goede doel is van Het Roois Tourspel. Wij zijn verheugd dat we wederom zo'n mooi lokaal doel kunnen ondersteunen. Ken je deze organisatie nog niet? Dan introduceren we ze graag nog even aan jullie. Lever je deelnemerlijst(en) in vóór 30 juni 23.59u bij Café De Kroeg of tijdens openingstijden bij de andere inleveradressen om Bijzonder in Rooi te ondersteunen en natuurlijk om mee te spelen in het mooiste Tourspel van Nederland.

Bijzonder in Rooi is opgericht voor kinderen en jongeren met een beperking. Denk hierbij aan lichamelijke of geestelijke beperkingen maar ook kinderen of jongeren met een 'rugzakje' die op het reguliere onderwijs zitten. Ook zijn kinderen en jongeren die misschien geen indicatie hebben, maar om een andere reden moeilijk kunnen aansluiten in het reguliere, welkom bij Bijzonder in Rooi. Deze kinderen vinden het vaak lastig om aan te sluiten bij een sport(vereniging) of in contact te komen met leeftijdsgenootjes. Vaak zitten deze kinderen verspreid op scholen binnen de gemeente of zitten ze op scholen die niet in de eigen gemeente gehuisvest zijn. Sociale contacten en 'gezien' worden is belangrijk.

Bijzonder in Rooi vindt het belangrijk dat kinderen een sociaal netwerk kunnen ontwikkelen en opbouwen. Door middel van vrijetijds- en sportactiviteiten aan te bieden, en aan te sluiten bij bestaande activiteiten binnen de gemeente Sint-Oedenrode, kunnen deze kinderen elkaar leren kennen waardoor er ook vriendschappen ontstaan. De kinderen vereenzamen niet, en voelen zich meer een onderdeel van de maatschappij. Kijk voor meer informatie op www.bijzonderinrooi.nl