Afbeelding

€3495,65 voor twee miljoen buikpatiënten

Algemeen

Sint-Oedenrode - In de week van 12 t/m 17 juni haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst 3495,65 op in Sint-Oedenrode. Dat deden zij door iedere dag het Maag Lever Darm Alarm te laten 'klinken' langs de deuren – om aandacht te vragen voor de 60 mensen die iedere dag te horen krijgen dat ze een vorm van kanker hebben in het spijsverteringskanaal. Met het geld redt de stichting levens, door meer onderzoek mogelijk te maken voor de in totaal 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.

Met weinig collectanten hebben ze toch een mooi bedrag opgehaald . De stichting bedankt daarvoor alle collectanten én gulle gevers van Sint-Oedenrode.

Opbrengst collecte
De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar verschillende vormen van kanker in het spijsverteringskanaal, zoals darmkanker, alvleesklierkanker en slokdarmkanker. Maar ook naar chronische buikziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
Op deze manier maken zij een toekomst mogelijk voor mensen zoals Willem, die slokdarmkanker overleefde. En voor Bénédicte, die op haar verjaardag te horen kreeg dat ze aan darmkanker leed – waarvan ze nog altijd de gevolgen ondervindt. Of Yvonne, die midden in de opening van een nieuwe autogarage-zaak, toen bleek dat ze endeldarmkanker had. Deze buikpatiënten zetten zich als hoofdrolspelers in de collectecampagne in - met de Maag Lever Darm Stichting en bijbehorende achterban, waaronder alle 16.000 collectanten. Samen zorgden zij voor deze succesvolle opbrengst, die méér onderzoek naar deze vreselijke buikziekten mogelijk maakt.
Sandra Willering, één van de collectanten, lijdt zelf aan de buikziekte coeliakie. Die heeft zij redelijk onder controle. "Ik gun alle mensen met een andere spijsverteringsziekte, die het meestal niet zo makkelijk hebben, hetzelfde. Ik wilde iets doén om 'zieken' net zo pijnvrij te laten leven als 'niet-zieken'. En de mooiste en beste manier om hier aan bij te dragen, is voor mij collecteren."

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist? Doneren kan alsnog via www.mlds.nl of sms BUIK naar 4333 en doneer automatisch €3.