Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 96b572
Politiek Meierijstad

Petitie: "Gemeente Meierijstad, stop de omstreden megastal"

Dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming Nederland (CIWF) is een petitie gestart tegen de komst van de omstreden megastal van 18.000 varkens in Nijnsel, gemeente Meierijstad. Afgelopen vrijdag gaf het college van B en W groen licht voor de bouw. De gemeenteraad beslist nu definitief op 13 juli. Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: "Niemand wil deze megastal. Vee-industrie is een ramp voor dieren, milieu en omwonenden. Niet alleen in Meierijstad, maar ook ver daarbuiten, maken mensen zich zorgen. De gemeenteraad moet nú haar verantwoordelijkheid nemen en de komst van de stal tegenhouden. Dit is niet de veehouderij zoals wij die willen in Nederland."

De plannen voor de bouw hebben tot grote protesten geleid bij omwonenden en boerenbedrijven in de buurt. Vorig jaar stuurden al 10.286 mensen uit het hele land via de website van CIWF een e-mail naar de gemeente Sint-Oedenrode, waar de stal destijds toebehoorde, met de oproep geen vergunning te verlenen. De petitie is te ondertekenen op www.ciwf.nl/megastal.

Nederlanders willen geen megastallen
De meeste Nederlanders willen geen megastallen.2 De provincie Noord-Brabant heeft in 2010 zelfs besloten in principe geen nieuwe megastallen meer toe te staan. De plannen voor de nieuwe stal in Meierijstad dateren echter van vóór 2010.

Compassion in World Farming
Compassion in World Farming is een internationale dierenbeschermingsorganisatie die opkomt voor het welzijn van dieren in de vee-industrie. Zij streeft wereldwijd naar een diervriendelijkere, duurzame en gezonde veehouderij. Voor dieren, mensen en aarde.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!