Afbeelding

Centurion wint Ultimaker Control Award

Algemeen

Sint-Oedenrode -  Centurion is een jong team bestaande uit vijf leerlingen van de vierde klas tweetalig VWO aan het Elde College in Schijndel. Dit allemaal onder leiding van enthousiaste coach Gijs van der Wilt.

Het team, bestaande uit Koen van den Berk, Rik van Haren, Inge Timmermans, Loek Vlooswijk en Pieter van de Wilt heeft opnieuw meegedaan aan een wedstrijd.  Tijdens de internationale FTC Dutch Open 2017 in Eindhoven, het tweede seizoen van het team, heeft het de Ultimaker Control Award gewonnen. Deze award houdt het volgende in: Innovatief gebruik van sensoren en andere technieken om zo betere prestaties te leveren in zowel de autonome periode (robot die rijdt zonder besturing) als de handbestuurde periode. Uitstekende programmering van de robot naast een goede houding gedurende de competitie en een goed functionerende robot.

Het team doet haar uiterste best om dit seizoen nog beter te kunnen presteren. Daarom zijn zij op zoek naar een aantal nieuwe sponsoren. Daarnaast is Mariëndael, de plek waar de groep iedere week oefent, van plan om volgend seizoen een nieuw, jong team te vormen zodat zij hun kennis kunnen delen. Geïnteresseerde jongeren kunnen hiervoor contact opnemen via info@mariendael.nu