Afbeelding

Clubkampioenschap tireren 2017

Sport

Sint-Oedenrode - Tireren ofwel precisieschieten is een spectaculair maar ook moeilijk onderdeel van de petanque sport. Er is aanleg voor nodig maar het kost vooral veel oefening om dit onderdeel goed te beheersen. Na op 2 donderdagavonden in totaal 120 boules te hebben geschoten op 5 verschillende opdrachten, bleek Wim v.d. Rijdt (+147) dit onderdeel momenteel het best onder de knie te hebben.

Hij heroverde hiermee zijn titel en de wisselbeker die vorig jaar naar de huidige nummer 2 Karel Verschuijten (+124) ging. Tevens vestigde hij een nieuw clubrecord. Op de 3e plaats eindigde Erik Verschuijten (+115), 4e werd Jan in 't Zandt (+105) en 5e Henri Rovers (+98). Bij de dames ging het kampioenschap en wisselbeker afgetekend naar Gerrie v.d. Rijdt (+84), die daarmee Maria Thijssen en Angela Gerritsen (2e, beide +41) ver achter zich liet. Over het gehele toernooi waren de scores beter dan vorig jaar ondanks dat de scores op de eerste wedstrijdavond nadelig werden beïnvloed door de regenval op deze avond.

Zondagmiddagcompetitie
Bij de zondagmiddagcompetitie waren in de top de onderlinge verschillen gering. Bert Goorts werd 1e met 3+27, Piet Habraken eindigde als 2e met 3 +26 en de Mien v.d. Velden met 3 +25 als 3e. Verdere uitslagen: 4e Maria de Beer (3 +20), 5e Jos van Eck (3 +16), 6e Pier Vereijken en Sjan Ondersteijn (beide 3 +14). Het klassement na 2 dagen wordt aangevoerd door Jos van Eck (+6), op de voet gevolgd door Piet Habraken en Sjan Ondersteijn (beide +5).