Afbeelding

Afsluiting brug in Keldonk

Algemeen

Meierijstad - De brug op de parallelweg van de Bosscheweg over een zijarm van rivier de Aa bij Keldonk wordt per direct afgesloten voor álle gemotoriseerd verkeer. Uit periodieke controles is gebleken dat voortzetting van gebruik door gemotoriseerd verkeer zou kunnen leiden tot onaanvaardbare risico's. Verkeer wordt omgeleid. De brug wordt zo snel mogelijk vervangen.

Onderzoek naar de onderhoudstoestand van bruggen in Veghel gaf aan dat deze brug het eind van de levensduur heeft bereikt en in 2017 aan vervanging toe is. Uit de meest actuele inspectie blijkt nu dat vervanging nog urgenter is dan voorgaande onderzoek aangaf.

Langzaam verkeer
De afsluiting wordt ruim voor de brug al duidelijk aangegeven op de gele borden. Gemotoriseerd verkeer tussen Keldonk en Veghel (en vice versa) wordt omgeleid via Erp. Voetgangers, (brom)fietsers en scooters kunnen gewoon gebruik blijven maken van de brug. De afsluiting wordt zodanig gemaakt dat langzaam verkeer geen hinder ondervindt en veilig gebruik kan maken van deze oversteek.

Toekomst
De brug zal zo spoedig mogelijk vervangen worden. Op dit moment is nog niet duidelijk of er ook op termijn een brug op deze plek kan blijven liggen. Dit is afhankelijk van de besluitvorming over de N279. Met het oog op duurzaamheid streeft het college van B&W van Meierijstad naar een toekomstbestendige oplossing; een maatregel waarin rekening gehouden wordt met toekomstige veranderingen.