Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 0d2b43
Onderwijs / Sint-Oedenrode

Restaurant De Volle Buik

Sint-Oedenrode - Donderdagavond konden zo'n tachtig gasten genieten in restaurant De Volle Buik. Het was een eenmalig pop-up restaurant van groep acht van basisschool de Springplank. De kinderen van groep acht zorgden er samen voor dat iedereen met een voldaan gevoel weer de deur uit ging. Dit alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen op de Filipijnen, want daar ging het om.

De kids van groep acht rennen met een beetje stress door de geïmproviseerde keuken. Om vijf uur komen de eerste gasten al en om kwart voor vijf is de stroom uitgevallen. Gelukkig heeft meester Emiel dit even later weer opgelost waardoor er rustig verder kan worden gekookt. De gasten die gereserveerd hebben voor deze avond staat een heerlijk drie-gangen menu te wachten dat samengesteld is door de kids. De laatste boodschappen worden nog even tegenover bij de Jumbo gehaald en de taken worden goed verdeeld. Tijd om de gasten te verwelkomen, te bedienen en te laten genieten. 

Het idee is ontstaan door de meester en de leerlingen samen. Meester Emiel vertrekt deze zomer richting de Filipijnen om daar een school te bezoeken. De kinderen halen op deze manier geld op om zodat Emiel dat mee kan nemen en daar spullen kan kopen voor die kinderen. Een heel goed initiatief vinden de kinderen zelf. 

En dat de kinderen het professioneel hebben aangepakt is meteen te zien. Van de menukaarten tot een welkomstbord en van kaarsjes tot mooi gevouwen servetten, aan werkelijk alles is gedacht. De gasten hebben de keuze uit verschillende gerechten die klaar worden gemaakt in de keuken. Af en toe is dat een klein beetje stressen, maar dat is niet erg. "Zolang je maar naar elkaar blijft luisteren", benadrukt leraar Emiel. 

Terwijl Lieve en Lotte de gastenlijst bijhouden staat Colin zich uit te sloven in de keuken. Ivar is inmiddels ook al aan het kokkerellen en Norbert loopt met de borden naar de gasten toe. Het restaurant zou zo iedere dag geopend kunnen worden... 

7 reacties
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je bang voor klimaatverandering?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>