Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 736d6b
Foto: Lisa van de Ven
Onderwijs / Sint-Oedenrode

Dag tegen pesten, maar niet alleen vandaag

Sint-Oedenrode – Het is vandaag de landelijke dag tegen pesten. Maar liefst 1 op de 5 kinderen op de basisscholen in Nederland zegt zich namelijk wel eens gepest te voelen. Dat aantal moet natuurlijk veel lager. Vandaar dat een aantal jaar geleden de Dag tegen Pesten is opgericht. Ook op de basisscholen in Sint-Oedenrode vinden ze het onderwerp heel belangrijk. Op de Odaschool schenken ze vandaag geen extra aandacht aan het onderwerp maar doen ze dat het hele jaar door.

De kinderen op de speelplaats zijn het er allemaal over eens. Pesten is stom. Maar toch wordt het nog steeds gedaan. Waar dat aan ligt volgens de kinderen? Dat is duidelijk. "Soms zijn kinderen gewoon jaloers op elkaar, of ze vinden elkaar niet zo leuk. Bij ons in de klas wordt eigenlijk niet zo veel aan het onderwerp gedaan omdat er bij ons helemaal niet gepest wordt. Als je dat zelf ook niet leuk vind moet je dat bij een ander ook niet doen. Aardig voor elkaar zijn is veel gezelliger," zeggen Amber, Romee en Alex uit groep 7 en 8.

De kinderen uit groep vier zijn het daar een beetje mee eens. "Soms wordt er nog wel gepest in de klas. Maar meestal zijn dat uiteindelijk meer grapjes dan echt pesten. Jongens zijn soms wat lomper maar dan moet je elkaar gewoon laten. En je moet het altijd voor elkaar opnemen, helemaal als iemand alleen is," zeggen Neeltje, Femke en Lita uit groep 4. 

Dat pesten stom is is dus wel duidelijk. Maar dat het nog steeds gebeurt weten de kinderen van de Odaschool ook. "Je moet gewoon niet iets doen wat je zelf ook niet fijn vindt," zegt de 6-jarige Jim. Dat zullen veel mensen een prima statement vinden. 

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>