Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 86c618
Foto: Henri van Hoorn
Bedrijfsnieuws

Meierijstad stimuleert komst buitenlandse bedrijven met Expatcenter

Meierijstad - Er komen steeds meer buitenlandse bedrijven en daarmee buitenlandse kenniswerkers (expats) naar Meierijstad. Om deze ontwikkeling verder te stimuleren, zijn er ook voorzieningen nodig. Vanuit de regionale samenwerking Agrifood Capital is het voorstel gekomen om als regio Noordoost-Brabant aan te sluiten bij het Holland Expat Center. Meierijstad omarmt dit voorstel graag.

Het Center zet zich in voor een soepele en snelle instroom van hoogopgeleide migranten en hun gezinnen in Zuid-Nederland. Het biedt één loket voor praktische hulp bij het regelen van formaliteiten, huisvesting, geldzaken en verzekeringen. Het Center is ook van dienst als het gaat om opleiding en carrière, persoonlijke en sociale behoeften en cultuur en vrijetijdsbesteding.

Rode loper uit
"Wij zien de dienstverlening van het Expat Center als een basisvoorziening om vestiging van bedrijven en hun buitenlandse werknemers in Meierijstad nog aantrekkelijker te maken. Met deze dienstverlening wordt als het ware de rode loper voor hen uitgelegd. Het Expat Center draagt bij aan het vestigingsklimaat én de internationale concurrentiepositie van gemeente Meierijstad" aldus wethouder Jan Goijaarts.

Bedrijfsleven
Ook bij het bedrijfsleven leeft de huisvesting van hun werknemers. Een aantal grote bedrijven uit Meierijstad gaat onderzoeken hoe ze hun werknemers kunnen verleiden om in de directe omgeving van hun werk te gaan wonen. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid. "Wanneer werknemers dichter in de buurt van hun werklocatie wonen, heeft dat diverse voordelen voor werkgevers en werknemers en daarmee voor de hele gemeente Meierijstad" volgens Jos van Asten van Platform Ondernemend Meierijstad.

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>