Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: fb806c
Zorg en Welzijn / Sint-Oedenrode

In Odendael is voldoende te beleven…

Sint-Oedenrode - We vullen onze dagen van uur tot uur. We willen alles bijhouden, werken, sporten, socializen en ook nog leuke dingen doen. Maar wat als je wat meer tijd hebt, hoe ziet je dag er dan ineens uit? Ik ga een kijkje nemen in verzorgingshuis Odendael om te kijken wat de mensen daar op een dag doen…

Door: Lisa van de Ven

Zo wordt ook het biljart nog iedere dag goed benut. Verenigingen maar ook particulieren stoten daar dagelijks een balletje. Dat dat altijd een drukbezette bedoeling is weet iedereen die wel eens op Odendael komt. De vaste deelnemers, maar ook het personeel en alle bewoners. Zo zijn 's middags vaak de biljarters van het senioren biljarten bezig terwijl het 's morgens vaak de bewoners zijn.

Vanuit het toilet achterin hoor ik het gezellig geklets en gelach al. Dat lijkt een gezellige bedoeling. Maar dat er ook serieus gebiljart wordt is wel duidelijk. Natuurlijk door bijvoorbeeld de Senioren Biljartvereniging maar ook door andere gasten. "Biljarten is iets wat je je hele leven kunt blijven doen. Dat je dan steeds beter wordt is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Het is fijn dat ze op deze plek met ons meedenken. Zowel door de verschillende biljarten die hier staan als door de manier waarop het hier is ingericht. We hebben ons eigen plekkie, maar zijn niet helemaal afgezonderd. Dat maakt het juist gezellig", vertelt Harrie Versantvoort.

Ook voor de andere bewoners van Odendael is het biljarten gezellig. Zo zegt mevrouw van Rooij: "Dat brengt toch een beetje leven in de brouwerij hé. Er is hier altijd zo ontzettend veel te doen, dan kan je ook je ogen te kost geven. Uiteindelijk is dat voor iedereen leuker." En zo is het maar net. Terwijl de drankjes worden geserveerd vanuit het restaurant biljarten de mannen rustig verder. Mannen ja, want het zijn toch veelal mannen die men ziet bij de tafels. Niet dat het per se een mannending hoeft te zijn. Volgens de biljarters zijn vrouwen ook hartstikke welkom, maar het gebeurt gewoonweg niet zo veel. De mannen biljarten vrolijk verder terwijl ik plaatsneem in het restaurant en bekijk hoe het er aan toegaat. Ik hoor zo nu en dan een grap en er wordt flink wat gelachen. "Het gaat ook om het sociale aspect hé", gaat Harrie verder. "Bezig blijven en onder de mensen blijven. Daar zorgen ze goed voor hier."

En ik moet zeggen dat ik dat ook vind. Na vorige week al een kijkje te hebben genomen bij het verzorgingshuis was ik blij dat ik er deze week weer mocht zijn. Ik begin het er heel aangenaam te vinden. Voor mij duurt het nog even, maar ik hoop dat er tegen die tijd net zoveel te beleven is.


Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>