Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: b02020
Roois nieuwsbericht

Gedecoreerden niet meer in kasteel

Sint-Oedenrode / Meierijstad – De laatste burgemeester en zijn vrouw bestempelden de jaarlijkse bijeenkomst van de gedecoreerden als één van de leukste "plichtplegingen." In kasteel Henkenshage kwamen alle Rooienaren met een Koninklijk lintje samen om het glas te heffen. Die tijd is voorbij.

Nu het Meierijstad is geworden, wordt die festiviteit anders aangepakt. Dat moet ook wel gezien de schaalvergroting. De burgemeester gaat door de fusie niet meer alleen de betreffende Rooienaren samenvoegen voor de plechtigheid, maar ook de gedecoreerden uit Veghel en Schijndel.
In Sint-Oedenrode werd het altijd in één voormiddag beklonken. Dinsdag kwam gemeente Meierijstad met een persbericht over hoe het volgende week op Koningsdag wordt aangepakt.
Burgemeester Fränzel zal dan in het bestuurscentrum van Meierijstad (het voormalige gemeentehuis van Sint-Oedenrode) alle 'Meierijstadders' met een lintje verwelkomen. Aangezien het om aardig wat mensen gaat, wordt dat gedaan in twee ploegen. 's Ochtends wordt een lichting in het zonnetje gezet en 's middags volgt de volgende groep.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>