Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: a95cff
Foto:
Human Interest

Rooienaren in de journalistiek

Sint-Oedenrode / Rotterdam - Iedere dag kom je in aanraking met journalistiek. Je bekijkt het journaal, slaat een krant open of checkt even het laatste nieuws op je mobiel. Tienduizenden mensen zijn in de nieuwsvoorzienende sector werkzaam. Natuurlijk onder hen vele Rooienaren. In de eerste aflevering vertelt Martijn Klerks over zijn werk als journalist van de Telegraaf. Een blauwe maandag versleet hij zijn pennen voor DeMooiRooiKrant. Martijn vertelt zelf hoe hij het pad van de media bewandelde.

Van MooiRooi tot Telegraaf
Het begon allemaal met een interview met een bodybuilder. Hij heette Jimmy van der Heijden, zoals zo veel mensen in Sint-Oedenrode Van der Heijden heten, en ik sprak hem samen met zijn trainer. Allebei knepen ze aan het begin van het gesprek mijn rechterhand zó fijn, dat ik nu – een jaar of vier later – nog steeds blij ben dat ik met links schrijf.

Door: Martijn Klerks

En zo ben ik journalist geworden. Er is een geestig gezegde over dat beroep: 'Als je geen enkel talent hebt, kun je altijd nog journalist worden. En als zelfs dát niet lukt, dan word je maar sportverslaggever.' Het moge duidelijk zijn dat ik me, met bovenstaande geschiedenis in het achterhoofd, in dat citaat absoluut niet kan vinden.
Vier jaar op de redactie van De Telegraaf hebben me alleen maar in die overtuiging gesterkt. Ik ben verslaggever op de financiële redactie, en ik schrijf over wonen, werk, inkomen en pensioenen. Als 'jongste bediende' van de club ben ik ook nog buitenlandredacteur geweest, en heb ik een jaar lang bij Wat U Zegt mogen werken, de redactie die de lezersbrieven en stelling van de dag verzorgt. Interessante, leerzame jaren.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>