Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 96e9f9
Natuur en Milieu

Dankzij IVN wijzer over het Dommeldal

Sint-Oedenrode - Het IVN staat voor 'Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ook de afdeling Sint-Oedenrode (voorheen IVN-Rooi) heeft beide kernwaarden hoog in het in het vaandel staan. Dat doet zij onder andere door het organiseren van natuurwandelingen. Tweede paasdag stond de eerste van vier seizoenswandelingen op het programma. Met start en finish op landschapscamping 'De Graspol' in Nijnsel, stond dit keer het Dommeldal centraal.

De afdeling Sint-Oedenrode  is één van de circa 175  plaatselijke afdelingen van het IVN. Elke afdelingen bestaat uit een aantal werkgroepen, die elk op hun eigen manier bijdragen in het vergaren en verspreiden van kennis. Zo kent de afdeling Sint-Oedenrode onder andere werkgroepen die zich bezig houden met insecten en nachtvlinders, amfibiën, steenuilen, vleermuizen en weidevogels. Maar ook is er een werkgroep, die maandelijks in Odendael met de bewoners praat over het verschil in natuurbeleving tussen vroeger en nu. Deze groep gaat eveneens met de senioren de natuur in. Daarnaast heeft IVN verschillende tot gids opgeleide leden, die regelmatig educatieve wandelingen organiseren, zoals tweede paasdag.

De weergoden waren de circa veertig deelnemers aan de ongeveer twee duur durende wandeltocht gunstig gezind. De temperatuur was dan weliswaar niet (veel) hoger dan met Kerstmis, maar het was op tijd droog, zodat de paraplu en regenjassen gewoon thuis konden blijven. De vier gidsen, Henri van Weert, Peer van Bakel, Wim de Vrij en Connie Smits konden, niet gehinderd door het weer, rustig uitleggen hoe de natuur haar werk op uiterst efficiënte wijze doet.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!