Afbeelding

Nijnsel op puntenjacht in Valkenswaard

Algemeen

De Heer is inmiddels verrezen, een belangrijke zorg minder. De vrouwen bij het graf, onder wie Maria Magdalena, hebben hun kamp opgebroken. De voetbalmachine kan daarom komend weekeinde na het Paasrecès weer op volle toeren gaan draaien en we zijn zo onderhand aanbeland in de beslissende fase van de competitie.

De kaarten in '3 D' zijn aan de top van de ranglijst wel zo'n beetje geschud. De gedoodverfde kampioenskandidaat Wilhelmina Boys heeft de verwachtingen ook waar gemaakt en gaat waarschijnlijk aan het langste eind trekken, op eerbiedige afstand gevolgd door het vreemdelingenlegioen van Eindhoven Amateurs dat ook al een periodetitel op zak heeft. Nijnsel/TVE Reclame bekleedt al langer een comfortabele positie in de subtop; de rode lantaarn is nooit echt in zicht geweest.
Zondag moet de formatie van Arno Methorst op bezoek bij Valkenswaard. Een ploeg die voor zeker met meer ambitie aan de competitie begon dan de ranglijst nu aangeeft. De bezoekers hebben de laatste drie wedstrijden tegen Valkenswaard winnend afgesloten, meer waren er ook niet. En dat zit het team uit de sigarenstad niet bepaald lekker. Nijnsel kan vrijuit spelen en als er nog een aantal punten wordt binnen geroeid, dan zit er misschien nog wel wat meer in het vat, de verschillen zijn klein. De tijd zal het leren. Na zondag krijgen de geelblauwen twee thuiswedstrijden te verteren. Eerst tegen het verrassend sterke Bladella en een week later tegen het stugge en uitgespeelde Reusel Sport. Op zondag 14 mei ten slotte gaat Nijnsel nog op bezoek bij de Boys in Best die dan mogelijk nog wat champagne in de benen hebben.
Supporters zijn ook zondag weer welkom en kunnen hun TomTom vast instellen op de Pastoor Heerkensdreef nummer 6. Als je de laatste afslag mist kun je altijd nog gaan kijken naar de kraker in de vierde afdeling van de Belgische competitie: Lutlommel tegen runner up Overpelt. Dus je ID-kaart meenemen voor alle zekerheid en een mes om de bochten mee af te snijden.