Afbeelding

Odaschool heeft veel aanstormende talentjes

Algemeen

Sint-Oedenrode - De jaarlijkse musicalshow van groep 5 vond woensdag weer plaats op de Odaschool. De kinderen kozen dit keer voor het thema 'The Voice.'

Wekenlang is er hard geoefend onder begeleiding van leerkrachten en ouders, die zich ontpopten tot echte coaches. Liedjes werden gekozen (veelal afkomstig uit de muzieklessen van Elke Holsheimer), acts werden bedacht, rollen werden verdeeld, uitnodigingen gemaakt en uitgedeeld. Het podium en decor werden opgebouwd in de gymzaal en niet te vergeten, de vier rode, draaibare stoelen voor de juryleden.

Vooraf heerste er gezonde spanning bij de jonge artiesten, die hun acts vandaag twee keer mochten opvoeren. Op de trap hoorde je kinderen al zeggen dat ze 'er zin in hadden'. Vlug moesten ze zich gaan omkleden zodat ze op tijd klaar stonden. De eerste show werd opgevoerd voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4, de tweede show voor ouders, opa's, oma's, vrienden of kennissen.
Het publiek werd allereerst aangenaam verrast door een ritmisch optreden van de kinderen uit groep 6 van de combinatiegroep 5/6. Daarna namen de juryleden plaats op de bekende rode draaistoelen en kon het muzikale geweld losbarsten.

Zes groepen, voorzien van een zelf bedachte artiestennaam, namen om beurten plaats op het podium en wat ze daar lieten horen en zien, is in een woord geweldig te noemen. Het publiek was enorm verrast door de muzikale talenten van de kinderen. Maar ook de dans en kleding waren helemaal passend bij de opgevoerde acts. Presentatie en jurycommentaar werd eveneens door de kinderen zelf verzorgd. Aangezien de optredens van zo'n goede kwaliteit waren, wilde elk jurylid de jonge kandidaten voor hun eigen team winnen. De kritieken waren dan ook erg lovend en de stoelen bleven maar omdraaien.  Als slotact voerden alle kinderen samen nog een dans op. Op het lied 'Okido' van Kinderen voor Kinderen.

Na afloop was er tijd voor koffie en een 'meet & greet' met de artiesten. De jonge talenten werden enthousiast begroet en bejubeld door hun fanclub. De fans wilden graag met ze op de foto en vroegen om hun handtekening. Gelukkig hadden de kinderen ook nog even tijd om zelf wat te drinken en iets lekkers te eten, want na zo'n fantastisch optreden moesten de stemmen natuurlijk weer even gesmeerd worden.

Afbeelding