Afbeelding

Van Afval Naar Kunst

Algemeen

Sint-Oedenrode - In de passage van het Martinushuis in Sint-Oedenrode is tot eind juni het kunstwerk "Van afval naar kunst" te bewonderen. Het is door Rooise kinderen gemaakt tijdens de milieueducatieweken.

Milieueducatieweken
Voorafgaand aan de Nationale Schoonmaak dag op 25 maart 2017 hebben er van 6 maart tot 24 maart in samenwerking met gemeente Meierijstad de milieu-educatie-projecten plaats gevonden. In deze weken werden er op alle Rooise basisscholen in alle groepen lessen gegeven over de vuilniswagen, riolering, kringloopwinkel, waterzuivering, milieustraat en duurzaamheid.

Textiel-recycling
De groepen 7 hebben bezoek gehad van gastdocenten Annie Veldkamp en Inge Bollen. Na een educatieve presentatie over het belang van recyclen en hergebruik werden de kinderen creatief uitgedaagd en zijn zij aan de slag gegaan met het thema "Textiel-recycling". Met repen textiel zijn er 180 takken versierd; de takken kwamen uit het snoeiafval; Er is met veel fantasie en creativiteit gehaakt, geknoopt en gevlochten. De leerlingen hebben ieder voor zich aan een eigen werkstuk gewerkt, die zijn samengevoegd tot één groot kunstwerk. Tot eind juni is het kunstwerk te zien in de vrij toegankelijke passage van het Martinushuis aan de Markt in Sint-Oedenrode.