Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1ec76a
Op de koffie bij...

Hèt juridisch verlengstuk voor ondernemers

Sint-Oedenrode - Sinds 1 september 2016 is Sietske Hubens gevestigd in Campus Fioretti te Sint-Oedenrode. Sietske, oorspronkelijk uit Limburg, is na haar studie in Nijmegen in Sint-Oedenrode terecht gekomen. Na zes jaar lang ervaring te hebben opgedaan in de advocatuur besloot zij om haar eigen advocatenkantoor te starten. Inmiddels is ze zowel in het dorp als op de campus helemaal gesetteld. "Kijk eens naar dit uitzicht, prachtig toch? De zon schijnt en ik kijk vanaf mijn beeldscherm naar het kasteel, mooier kan niet!"

Door: Lisa van de Ven

"Toen ik voor het eerst Sint-Oedenrode binnen reed zag ik het al staan: groen, gemoedelijk en gastvrij. Nu, een hele tijd verder, weet ik dat dat ook écht zo is. Dat gemoedelijke past wel bij mij, zowel privé als zakelijk. Vandaar ook dat ik het hier zo naar mijn zin heb." Terwijl ik binnenkijk in het mooie kantoor vertelt Sietske enthousiast verder. "Ik ben rechten gaan studeren in Nijmegen. Daar heb ik een master ondernemingsrecht met als bijzondere specialisatie faillissementsrecht gedaan. Na mijn studie ben ik direct begonnen in de advocatuur en heb ik mij in het bijzonder gespecialiseerd in de juridische praktijk van ondernemers. Het hele gebeuren rondom ondernemen heeft mij altijd gelegen. Wellicht omdat ook het ondernemen zelf mij met de paplepel is ingegoten."
Sietske gaat verder. "Niet alleen het recht heeft mij altijd getrokken, maar ook de menselijke kant van een juridische kwestie. Ik ben iemand die altijd het liefst in oplossingen denkt en zaken pragmatisch aanpakt. Achter een juridische kwestie zitten meestal dieper gewortelde emoties en belangen. Ik vind het van belang om die te onderkennen om zo uiteindelijk - het liefst buiten een rechter om, maar soms kan het niet anders - tot een oplossing proberen te komen. Ik zie het recht ook meer als een hulpwetenschap. De praktijk leert dat bedrijven vaak pas een advocaat inschakelen als het kwaad al is geschied. Dat zou ik graag anders zien. Voorkomen is ook in dit vak namelijk beter dan genezen. Voor iedereen uiteindelijk."
Omdat Sietske oprecht geïnteresseerd is in de ondernemingen waar zij mee werkt spreekt ze het liefst op die locatie af. Op die manier kan zij ook het beste zien wat die onderneming doet en wat er speelt. "Hoe meer achtergrond ik namelijk als advocaat heb, hoe beter ik uiteindelijk mijn werk voor mijn cliënt kan doen. Ik kom namelijk op voor de belangen van mijn cliënt, dan is het wel noodzakelijk om te weten wat die belangen dan precies zijn en vooral: wat die belangen zouden kunnen zijn. Ik dien wat dat betreft als een juridisch verlengstuk."
Dat het ondernemerschap Sietske bevalt is maar wat duidelijk. Ze straalt op haar werkplek. "Het ondernemerschap trekt mij inderdaad heel erg. Het is zo divers, dat is juist wat het zo leuk maakt. Als advocaat-ondernemer wil ik het laagdrempelig houden. Ik ben immers ook maar een mens. Vandaar ook dat deze locatie mij zo bevalt. Fijn tussen allemaal andere Rooise ondernemers. Iedere ondernemer is welkom bij mij. De koffie staat klaar en ik sta er altijd voor open om vrijblijvend te bekijken wat ik voor een ondernemer kan betekenen. Tot de mogelijkheden behoort overigens ook het geven van een lezing als een ondernemer over een bepaald juridisch onderwerp in algemene zin bijgepraat wil worden."
Wat dat betreft denk ik inderdaad dat Sietske hier helemaal op haar plek zit. Een gemakkelijke prater die het beste met iedereen voor heeft.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!