Afbeelding

Man valt honden aan met pepperspray

Politie

Sint-Oedenrode – De afgelopen weken zijn verschillende honden in het Vressels Bos aangevallen door een man. Hij sprayde ze met een nog onbekend goedje in de ogen. De baasjes van de honden zeggen dat het zeer waarschijnlijk om pepperspray gaat. De politie kreeg twee meldingen binnen, maar volgens buurtbewoners zijn er zeker vier slachtoffers.

De redactie van DeMooiRooiKrant kreeg een verontrustende mail van Mireille. De dame – die liever  niet met haar achternaam in de krant komt - woont aan de rand van het Vressels Bos. Zij en haar hond waren zelf slachtoffer. "Enkele weken geleden liep ik door het bos met mijn hond. Hij was niet aangelijnd, maar als ik mensen zie doe ik dat altijd direct. Ik gooide een bal. Toen de hond op de weg terug naar mij was, verscheen er ineens een man. Hij liep naar onze hond, ik hoorde een klik, en toen spoot hij iets in de ogen. 'Hou de hond aangelijnd' riep hij en ineens was hij weg. Ik stond perplex en was te laat om iets te zeggen of om goed op een signalement te letten."
Bij enige navraag in de buurt is er wel een signalement vastgesteld. Het zou gaan om een man van ongeveer 60 jaar oud, ongeveer 1.90m lang, met grijze haren en een zwarte jas. Volgens buurtbewoners is het zeker vier keer voorgekomen en opvallend genoeg gaat het iedere keer om honden met een vrouwelijk baasje. Het laatste vergelijkbare incident is vorige week geweest.
Inmiddels is er door de buurt een app-groep opgestart om incidenten als deze snel aan elkaar te rapporteren. Daar is wijkagent Frans van Rozendaal blij mee. Hij roept daarnaast iedereen op die dit is overkomen om zich te melden bij hem via 0900-8844.