Veel spektakel in slotminuten Rhode

Sint-Oedenrode - Toen de eerste 45 minuten voorbij waren stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord. In de enerverende slotminuten gebeurde tenslotte nog van alles, maar de gelijke stand bleef wel staan, uitslag 2-2.

Het eerste kans voor Rhode was er al na 3 minuten en kwam uit een vrije trap. Toch kwam Rhode wat moeizaam op gang. Emplina deed het beter, combineerde goed, maar al snel waren de partijen goed aan elkaar gewaagd. In de 9e minuut was Emplina voor het eerst gevaarlijk, balverlies op het middenveld was de inleiding. Een fraaie aanval van Rhode over rechts leverde voor Rhode bijna een doelpunt op, maar de bal ging buiten bereik van de rooise aanvallers net voorlangs. In de 20e minuut was het wel raak, uit een ingooi bracht Daan van Dinten de bal voor de goal, precies in de voeten van Tim Stewart en die wist daar wel raad mee, 1-0. Nauwelijks 1 minuut later raakte Rhode vervolgens de paal. Maar toen was het de beurt voor Emplina, weer via rechts werd de achterlijn opgezocht en de voorzet werd buiten bereik van de doelman binnen geschoten, 1-1.

Rhode begon goed aan de 2e helft. In de 48e minuut werd een inzet van Koen vd Zanden met de voet gestopt en in de 50e minuten was er een kans van Geert Oerlemans en de corner die daaruit ontstond zorgde voor het nodige gevaar, maar niet voor een doelpunt. De volgende kans voor Rhode kwam in de 69e minuut, uit een pass van Koen vd Zanden raakte Geert Oerlemans de buitenkant van de paal. In de 75e minuut juichte Emplina, maar gelukkig voor Rhode vond dit doelpunt geen genade in de ogen van de scheidsrechter omdat de keeper werd gehinderd. In het laatste kwartiertje werd Emplina weer wat gevaarlijker zonder dat er echte kansen kwamen. Een puntenverdeling leek het logische gevolg, die kwam er ook, maar er werd nog wel gescoord. Rhode kreeg op de rand van de 16 meter en achterlijn een vrije trap die door Daan van Dinten hard en laag werd ingeschoten, tot tweemaal toe wist de doelman de bal te stoppen, maar driemaal was scheepsrecht en op een schot van Martijn van Boerdonk had hij geen verweer, 2-1. De strijd leek beslist, maar dat was niet waar. Emplina kreeg een strafschop, nadat een aanvaller werd vast gehouden en benutte deze buitenkans, 2-2. Het had zelfs nog 2-3 kunnen worden, maar gelukkig werd deze kans gemist.

A.s. zondag gaat Rhode naar Waalwijk voor de ontmoeting met WSC. Thuis won Rhode, maar had wel de handen vol aan WSC. Zondag verloor WSC van de nieuwe koploper Best Vooruit met 2-1, maar doet het na de winterstop goed. Erp won zondag en heeft daarmee ook aansluiting gekregen met de grote middenmoot, zodat de punten nu extra kostbaar worden.