Afbeelding

Goud voor Nora Wijnen en brons voor Puk Glorius

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend vonden in Eindhoven de individuele voorwedstrijden D2/Divisie 5 plaats. Namens Dioscuri kwamen 13 turnsters in actie. Inzet: kwalificatie voor de regio- en toestelfinales.

Imke Dirven en Nicci Verheijke begonnen zaterdagochtend in de categorie Instap. Imke turnde met name op brug sterk. Helaas kregen de zenuwen bij balk de overhand en moest Imke genoegen nemen met de 28e plaats. Nicci turnde een stabiele wedstrijd en wist heel knap als 13e te eindigen: plaatsing voor de regiofinale!

In de andere baan kwamen Jeugd I-turnsters Jindy van den Oever, Alysha Broeders en Janne Oerlemans in actie. Jindy had haar dag niet helemaal. Met name op vloer ging het even mis. Ook bij Alysha ging het niet zoals gehoopt. Vooral de balk bleek lastig. Janne turnde een goede wedstrijd. Mede door een prima brug (13,050pt en de 5e brugscore) werd zij knap 13e. Helaas stroomden slechts 9 kinderen door naar de regiofinale.

Later op de dag turnden Lieke de Visscher, Bente Derks en Birgit Maurix. Lieke (pupil I) presteerde op drie toestellen werkelijk optimaal. Helaas greep zij door twee vallen van de balk net naast de medailles. Maar met een kwalificatie voor de regiofinale op zak én plaatsing voor drie toestelfinales kon Lieke's dag niet meer stuk. Bente (Jeugd II) liet een prachtige vloeroefening zien en bij Birgit (Jeugd II) lukte boogje op de balk. Van de 41 turnsters werd Bente 22e en Birgit 16e. Voor Birgit betekende dit plaatsing voor de regiofinale.

Zondags stonden pupillen I Lindsy Hagelaars en Hanna Hessels te popelen om aan hun wedstrijd te beginnen. Lindsy turnde met name op brug een ijzersterke oefening. Goed voor de 2e plaats en dus een toestelfinale. Hanna liet zien de laatste tijd veel progressie te hebben geboekt, met name op het onderdeel balk. Lindsy plaatste zich als 6e en Hanna als 16e voor de regiofinale.

In de laatste wedstrijd kwamen Puk Glorius, Nora Wijnen (pupillen II) en Phil Lathouwers (Senior) in actie. Phil liet vooral op vloer zien goed mee te kunnen in de 5e divisie. Nora en Puk waren in topvorm en plaatsten zich als op balk als 2e resp. 3de voor de balkfinale. Nora kwalificeerde zich daarnaast nog voor de sprongfinale. Beide dames eindigden bovendien op het overall podium: brons voor Puk, terwijl Nora stralend het hoogste podium mocht betreden. Een prachtig slot van een geweldig weekend!