MHC Dames 1 pakt punt van Venlo

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag zijn de Dames van Sint-Oedenrode afgereisd naar het Limburgse Venlo. Ondanks de twee flinke nederlagen tegen Eindhoven en Oss bleven de Dames mentaal sterk.

Na een prima trainingsweek gingen de Dames met vertrouwen de wedstrijd in. Dit resulteerde in een stabiele start, ondanks dat Venlo druk uitoefende op de verdediging. Oedenrode bleef kalm en gecontroleerd de bal rond spelen. Hier had Venlo het moeilijk mee. Doordat Venlo hoge druk bleef spelen, was er veel ruimte achter hun verdediging. Hier wist Maaike Rooijakkers slim mee om te gaan, door de bal in de ruimte te passen naar Iris van de Loo die de bal vervolgens met een backhand schot de keeper passeerde, 0-1. Helaas wist Venlo hier snel een antwoord op te geven middels een strafcorner, 1-1. Sint-Oedenrode bleef vertrouwen houden en speelden hun eigen spel. Korte passing, combineren en de rust bewaren. Dit resulteerde in een strafcorner. Middels een hard direct schot op goal wist Corinne van Uden de voorsprong te vergroten, 1-2.

Na rust was het eenrichtingsverkeer van Venlo. Sint-Oedenrode had moeite met het spelen van hun eigen spel. Iets wat de eerste helft goed ging. Met het verdedigen kwam de balen zelden over de middellijn. Tevens kreeg Venlo vele strafcorners mee. Uiteindelijk wisten zij er vlak voor tijd één te benutten, 2-2.

Met een punt op zak kan er aankomende week getraind worden voor de thuiswedstrijd tegen Goirle.