Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: e94f8f
Bedrijfsnieuws

WSD helpt Rooienaren al vijf jaar aan het werk

Sint-Oedenrode - Deze week precies vijf jaar geleden startte de eerste training van de Werkacademie. Werkacademie is een trainingsinstituut van WSD voor gemeenten en haar inwoners die een uitkering ontvangen.

In een periode van 6 weken volgen deze inwoners een intensief traject waarin ze op zoek gaan naar werk. De resultaten van de Werkacademie zijn goed. Van de 470 deelnemers aan Werkacademie in de afgelopen vijf jaar vond 64 procent een passende baan.

De Werkacademie is in 2012 gestart. Bij verschillende gemeenten waar WSD voor werkt, bleek behoefte aan een methode om uitkeringsgerechtigden te helpen bij solliciteren. De kans op het vinden van een baan moest vergroot worden. Ingeborg de Kort is teamleider-trainer bij de Werkacademie: "Onze nadruk bij het vinden van werk ligt op het nemen van eigen verantwoordelijkheid. De deelnemers moeten het zelf doen. Wij ondersteunen met coaching en persoonlijke aandacht. Aan het einde van het traject is er voor iedereen een advies. Mensen die geen baan hebben gevonden kunnen met dat advies wel stappen zetten om uiteindelijk toch werk te vinden." Door de ondersteuning van coaches en veel persoonlijke aandacht gaan mensen inzien waar hun kracht zit en hoe ze die kunnen gebruiken. Daarnaast leren deelnemers zichzelf presenteren, worden CV's verbeterd, oefenen de kandidaten sollicitatiegesprekken en worden netwerken opgezet en/of uitgebreid.

Henry Wijffelaars uit Sint-Oedenrode volgde de Werkacademie in 2016. "Dat was een hele fijne ervaring", vertelt Henry. "Door de persoonlijke benadering en de open gesprekken heb ik heel veel geleerd. Hoe bereid je een gesprek voor, hoe kom je over, hoe reageer je op een vacature. Door veel te oefenen en ervaringen uit te wisselen met medecursisten ging solliciteren me opeens veel beter af." Na zijn training de Werkacademie heeft Henry verschillende banen gehad, onder andere bij een bakker, via het uitzendbureau en bij TNT.


Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je bang voor klimaatverandering?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>