Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 2444a7
Kunst en Cultuur

Een muzikale zondag in Nijnsel

Op zondagmiddag 9 april a.s. geven zowel Gemengd Koor Polyhymnia als het Roois Kamerkoor een concert in Nijnsel. Polyhymnia bijt om 14 uur het spits af in de Beckart en om 15.30 uur treedt het Roois Kamerkoor op in de Antonius van Paduakerk. Een kwestie van "de weg oversteken" als u beide bijzondere concerten wilt komen bezoeken.

Tijdens het lenteconcert van Polyhymnia zijn er gastoptredens van de gemengde zangvereniging Una Sono uit Liessel en van het trio Laetus. Een instrumentaal trio van 3 jonge meiden, die een muziekopleiding volgen aan het CKE in Eindhoven. Hun docente is Nicole Friedrich-Krijnen, de dirigent van Polyhymnia. Het trio bestaat uit de violisten Femke Chu en Vera Klaassen, beiden 13 jaar en pianiste Julia van de Velden van 14 jaar. Onlangs trad het trio op tijdens het Storioni Festival in Eindhoven, waarbij jonge musici hun talent mogen laten horen. Zij spelen drie delen uit "Hausmusik" van Carl Bohm.

Una Sono uit Liessel staat onder leiding van dirigent Mario Geurtjens. Polyhymnia hoeven we niet meer aan u voor te stellen. Het koor is immers niet meer uit het Rooise weg te denken. Beide koren zingen een gevarieerd repertoire, van licht klassiek tot vrolijke liederen uit binnen- en buitenland, voornamelijk a capella.

VIA DOLOROSA is de titel van het passieconcert dat het Roois Kamerkoor aansluitend verzorgt in de kerk van Antonius van Padua. Palmzondag is het begin van de lijdensweek. Juist op deze dag brengt het kamerkoor onder leiding van Monique Joosten een prachtige selectie uit het rijke repertoire koorwerken over het lijden en sterven van Jezus. Op het programma staan onder andere werken van oude meesters als Monteverdi en Victoria. Er zal ook werk klinken van eigentijdse componisten als Pablo Casals en Vic Nees. Bij een aantal liederen zoals het Stabat Mater van Rheinberger wordt het koor begeleid door organist Gerard Habraken. Het concert geeft weer hoe componisten door de eeuwen heen erin slagen de emoties die verbonden zijn met lijden en sterven te verklanken in muziek die de mensen blijft raken. Via Dolorosa begint om 15.30 uur.


Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>