Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 124db2
Foto: Henri van Hoorn
Human Interest

Feestelijke start kunstproject Het Duizendjarig Woud

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode heeft een unieke, rijke historie en kent een fantastisch landschap. Kunststichting Sint-Oedenrode wil de cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten van Sint-Oedenrode tastbaar maken met het kunstproject Het Duizendjarig Woud. Een ambitieus project dat gerealiseerd kan worden dankzij provinciale subsidie uit het programma Landschap van Allure, Het Kloppend Hart van het Groene Woud. Op vrijdag 17 maart wordt het officiële startsein voor dit belevingsproject gegeven tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Ahrend BV in Sint-Oedenrode.


Verleden en toekomst beleven
Het Duizendjarig Woud is een belevingsproject, een kunstzinnige toevoeging aan de natuur die het landschap versterkt en waarmee het wandelen door stad en ommeland van Sint-Oedenrode en langs de Dommel een intensievere beleving wordt. Verleden en toekomst worden met elkaar verbonden door een woud te laten verrijzen op een plek die duizend jaar geleden bepalend was voor het ontstaan van Sint-Oedenrode. Het thema 'duizendjarig' geeft aanleiding om via dat verre verleden na te denken over een (verre) toekomst en te benadrukken dat geschiedenis, natuur, religie en schoonheid een eeuwigheidswaarde hebben.

Landmark van duurzaamheid
Een deel van het kunstproject Het Duizendjarig Woud ligt op het terrein van Koninklijke Ahrend, de internationale projectinrichter die is gespecialiseerd in het leveren van eigentijdse en zeer duurzame office lifestyles. Het wandelpad zal voor een deel over terrein van dit hoofdkantoor lopen en onderdeel uitmaken van Het Duizendjarig Woud. Het woud wordt met een wandelpad verankerd in zijn omgeving, slingerend langs en over de Dommel met bruggen en trekpontje. Bestaande en nieuwe kunst langs de wandelroute voegt een extra beleving toe. Het Duizendjarig Woud wordt een landmark die tot de verbeelding zal spreken als een innoverende vorm van landschapsarchitectuur tussen dorpskern en ommeland. Het maakt op een toegankelijke en aansprekende manier duidelijk dat kunst en natuur niet los van elkaar staan.

Over Kunststichting Sint-Oedenrode
Kunststichting Sint-Oedenrode, opgericht in 1990, houdt zich bezig met kunst in de openbare ruimte van de gemeente. Kunst die medebepalend is voor de omgeving van velen. De stichting stelt zich hierbij als doel om een generatie van kunstwerken te ontwikkelen waarmee nadrukkelijk wordt ingegaan op de onderliggende structuur van het dorp. En waarmee betekenis aan de geschiedenis en eigenschappen van een locatie worden ontleend. Kunstwerken die zich onlosmakelijk verbinden met hun plek en die onzichtbare verbanden leesbaar maken. Meer informatie: www.kunstinsint-oedenrode.nl


Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>