Afbeelding
Foto: Pien van der Sommen

Vrijwillige docenten voor Digisterkercursussen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De overheid werkt steeds meer via internet: denkt u maar aan de campagne 'Vaarwel blauwe envelop' van de Belastingdienst en het digitaal afspraken maken met uw gemeente. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing: steeds vaker kan dit alleen via internet. Best lastig als je hier nog niet zo handig mee bent.

Om iedereen hier mee op weg te helpe, wil de bibliotheek in Sint-Oedenrode Digisterkercursussen organiseren. Tijdens vier bijeenkomsten wordt aan cursisten uitgelegd hoe men de digitale sleutel DigiD kan aanvragen en gebruiken. Daarnaast wordt uitgelegd hoe men handige informatie kan vinden, iets moet aanvragen bijvoorbeeld bij de gemeente en wat de overheid allemaal registreert zoals de opbouw van de AOW.

Voor het geven van deze cursussen in Sint-Oedenrode is de bibliotheek op zoek naar vrijwillige docenten. Wat wordt van hen verwacht:Affiniteit met doelgroep (ouderen, laaggeletterden, digibeten); Affiniteit met internet en digitale vaardigheden; Communicatieve, didactische en presentatievaardigheden; Bereidheid om per cursus 4 cursusbijeenkomsten van 2 uur te verzorgen en dit voor te bereiden; Beschikbaar om een cursus meerdere keren te geven; Bereidheid om zich te conformeren aan de gedragsregels voor Digisterker-docenten door deelname aan een docententraining (één dagdeel); Bereidheid om in eigen tijd de cursus te geven;Bereidheid om een Verklaring Omtrent Verdrag (VOG) te overleggen.

Wat kunt u van de bibliotheek verwachten:Een kant en klaar cursusboek met een speciale module over gemeente Meierijstad; Ondersteuning bij het voorbereiden en geven van de cursussen; Deskundigheid en ervaring op het gebied van Digisterkercursussen;Een goed vrijwilligersbeleid.

Bent u geïnteresseerd om als vrijwillige docent de cursus te geven? Of wilt u de Digisterkercursus in Sint-Oedenrode graag volgen? Neem dan contact op met Marie-José Mathijsen via telefoonnummer 073-5493337 of via mail: vmm@nobb.nl