Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Wil jij je zegje doen over een nieuwe burgemeester?

Algemeen

Sint-Oedenrode - "De nieuwe burgemeester van Meierijstad moet een eikel zijn." Kijk, dat zou nog 's een leuke stelling zijn geweest . Of "Zij hoeft niet slim te zijn maar moet wel goed Italiaans kunnen koken." Ook verrassend.

Maar helaas heeft de vertrouwenscommissie, die straks met een profielschets moet komen, voor een digitale enquête gekozen met elf dodelijk saaie stellingen, zeg maar "open deuren". Dus de uitslag weet ik al: "De inwoners van Meierijstad willen een betrouwbare, integere, betrokken, toegankelijke, initiatiefrijke, inspirerende, stressbestendige aanjager met analytische vaardigheden en een groot verbindend vermogen". Daar heb ik zo'n vragenlijst echt niet voor nodig. En wat krijg je dan met zo'n uitkomst? Precies, een profielschets voor wéér zo'n communicatieve bestuurder waar we er al zoveel van hebben; 17 in een dozijn. Mag het asjeblieft wat minder voorspelbaar?

Ik wil niet lullig doen maar waarom kiezen jullie mij eigenlijk niet? Ik bezit namelijk het tegenovergestelde van al die nobele eigenschappen. Ik ben bijvoorbeeld verre van initiatiefrijk. Mijn favoriete buitenactiviteit? Terug naar binnen gaan. Ik heb een keer naar een 90 minuten durende documentaire over varens en klimopplanten zitten kijken, omdat de afstandsbediening te ver weg lag. Ik hou ook enorm van duo penotti: twee smaken in één pot(ti). Lekker makkelijk. Hoef je maar één deksel voor af te schroeven!? Weet je, 't liefst zou ik 5 smaken in 1 pot hebben, chocopasta, mét jam, én pindakaas plus wat snijworst, én een sardientje erbij. Kortom, met mij aan het roer krijgt iedereen om me heen de absolute ruimte om uit te munten. Zeker als het over financiën, zorg, infrastructuur en milieu gaat, want daar weet ik niks van af. Maar ik ben wel echt een "teamplayer". Vroeger al. De leraar noemde dat trouwens "spieken"

Ik beloof dat ik me in geen enkel onderwerp zal inlezen. Improvisatie troef. En ik zal ook zeker niet bij iedere gemeenteraadsvergadering aanwezig zijn, per slot heb ik wel wat leukers te doen, maar áls ik er ben, beloof ik Rooi enorm voor te trekken. Dus een betere burgemeester kun je niet krijgen. Ga nu naar die gemeentelijke website en vul bij iedere stelling mijn naam in, dan komt het wel goed met Meierijstad. Vertrouw maar op mij.