v.l.n.r.: Suzanne, Kim, Nicole en Marion
v.l.n.r.: Suzanne, Kim, Nicole en Marion Foto: Jos van Nunen

In actie voor kinderen met hersenbeschadiging

Human Interest

Sint-Oedenrode - In café 't Kerkpleintje aan de Heuvel vinden in maart twee niet alledaagse gebeurtenissen plaats. Op zondag de 12e een kindermiddag, en op zaterdag de 25e een benefietavond met dienstenveiling. Bijzonder is ook het doel van beide activiteiten: de opbrengst is ten bate van de Stichting Kei Kim, opgericht om de kwaliteit van het leven van kinderen met een hersenbeschadiging te verbeteren.

"Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat je een gezond kind krijgt. Wij hebben er zelf ook geen seconde bij stilgestaan dat ons kindje bij de geboorte een hersenbeschadiging zou kunnen oplopen door zuurstofgebrek" blikt voormalig Boskanter Rolf Bolwerk terug. "Als ik zoiets hoorde, dacht ik onbewust 'zo'n kind zou ik niet willen'. Maar toen het ons wél overkwam, en ik keek Kim voor het eerst in de ogen, was ik meteen en voorgoed verloren."

Stralend
Wie Kim ziet, moet inderdaad wel van steen zijn om niet door haar te worden geraakt. Ze is inmiddels vier en een stralend kind, bij wie je even goed moet kijken om te zien dat ze anders is dan haar leeftijdsgenootjes. Ook op de foto, omringd door de drie vriendinnen die ook in de stichting zitten, stráált ze. En ze blijft stralen als er over en tegen haar wordt gepraat. "Ze is niet geestelijk beperkt, Kim is een slimme meid en begrijpt alles wat wij zeggen" legt de Rooise Nicole van den Oever uit.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant