Henk Dortmans
Henk Dortmans

Klavertje Vier: De rolverdeling

Cultuur

Sint-Oedenrode - Op 17, 18, 22, 24 en 25 maart staat Toneelvereniging Klavertje Vier Nijnsel op de planken van De Beckart Nijnsel met het kluchtige blijspel "De Nonnen Van Navarone". De komende weken voelt DeMooiRooiKrant de spelers aan de tand over hun personages. Deze week Henk Dortmans en Maria van den Berg:

Henk Dortmans
Dit jaar weer een aparte, maar leuke rol voor mij bij Klavertje Vier.

Er zijn grote zorgen in klooster 'Huize Navarone', het dreigt verkocht te moeten worden. Dan kom ik als 'inspecteur' uit de hoogste regionen binnen de orde, om te kijken of alles wat in het klooster gebeurd het daglicht kan verdragen. En geloof het of niet: wat zich allemaal afspeelt binnen de kloostermuren, daar sta je versteld van. Ja, zelfs ik!

Voor ons nog een paar weken zwoegen om de puntjes op de i te zetten om jullie mooie avonden in De Beckart te bezorgen. Tot dan!

Maria van den Berg
Dit wordt de 27e rol die ik ga spelen. Vorig jaar stond ik in de douche als Cindy Ligtvoet. Dit jaar heb ik mijn blonde pruik verruild voor een grijze en mijn glanspanty's zijn steunkousen geworden.

Ik speel mevrouw Vergaaren, de moeder van de enige broeder in het klooster. Ze wordt in het klooster verzorgd omdat ze met haar hoofd op een stoeprand gevallen is. Sinds die bewuste val is alles wat mevrouw Vergaaren doet niet helemaal normaal.

Nog een paar weken en dan is het zover: na een half jaar flink oefenen leven we toe naar de première met ons mooie clubje Klavertje Vier!

Maria van den Berg