Afbeelding

Raadslid schrijft campagne-handboek

Politiek

Meierijstad - 'Bijvoorbeeld Hart' is de titel van het compacte handboek over campagnes voor lokale verkiezingen. Gemeenteraadslid Laurens van Voorst van de lokale partij 'Hart voor Schijndel' informeert daarin campagneleiders, partijbestuurders en fractieleden over de promotie en voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Meer dan ooit moeten politieke partijen stevig aan de bak om succes te boeken bij verkiezingen, aldus de auteur. Kiezers zijn wispelturiger geworden en traditionele communicatiemiddelen verliezen hun kracht en maken plaats voor nieuwe kanalen – kanalen die voor campagnevoerders soms nog onbekend zijn.

Van Voorst leidde de campagne van 'Hart' bij de in 2017 gehouden herindelingsverkiezing van de nieuwe gemeente Meierijstad. De partij haalde in de voormalige gemeente Schijndel 25 procent van de stemmen. In 'Bijvoorbeeld Hart' presenteert hij de gevoerde campagne en wat er goed en mis ging. Aan bod komen het belang van een stevig ideologisch fundament van de partij, het profiel van de gewenste kiezer, het campagneplan en de middelen uit dat plan. Zoals onder meer sociale media, verkiezingsdebatten en de deelname aan markten.  Verder gaat het handzame boekje in op de permanente campagne, politieke tegenstanders, het vaststellen van de kandidatenlijst en de communicatie tijdens een crisis.

 'Bijvoorbeeld Hart' wordt op maandag 6 maart om 16.00 uur ten doop gehouden tijdens een behoorlijk informele bijeenkomst in eetcafé Jansen & Jansen, Markt 23 in Schijndel. Vooraf aanmelden is gewenst: info@sprinkels.nl.