Afbeelding

Joni Toelen straalt tijdens NK

Sport

Sint-Oedenrode - In een zinderend Nederlands kampioenschap Show op rolschaatsen straalde Joni Toelen met haar andere teamgenootjes en zette een prachtig shownummer op de baan. Zij deed mee in de categorie Jeugdteams en eindigde met haar team op de 8e plaats. RC De Oude Molen deed met nog 5 andere shownummers mee en pakte hierbij 4 podiumplaatsen. Een dikke beloning voor heel hard werken.

Joni rolschaatst al heel wat jaren bij RC De Oude Molen in Beek en Donk. Heel wat uren trainen op de technieken van het rolschaatsen en het Showrijden. Zaterdag 11 februari was het een spannend treffen van rolschaatsend Nederland in het topsportstadion in Almere. Kostuums, muziek, schmink, expressie en heel veel techniek maken de shownummers. Die groepen die het best weten te imponeren met moeilijke passen, vaart, wisselingen en veel theater, scoren de hoogste punten. Met het Jeugdteam reed Joni een nummer getiteld 'Be Strong', met vrolijke, up-tempo muziek en kleurrijke kostuums zorgden zij dat iedereen weer zin kreeg om lekker naar de sportschool te gaan. Ze maakten er een mooi spektakel van, vol van variatie en ook nog eens netjes uitgevoerd.

Er waren meer wedstrijden bij dit Nederlands Kampioenschap, en ook veroverde medailles voor RC De Oude Molen, het Jeugdkwartet slaagde er zelfs in om zichzelf Nederlands Kampioen te mogen noemen. Bij de Jeugdgroepen deed nog een team mee van RC De Oude Molen en zij lieten een parfumdans zien. In prachtige kostuums veranderde dit team in parfumflesjes die zowel gracieus als humoristisch een betoverende dans dansten. Door de jury werd dit gewaardeerd met een zilveren plak. Ook in de categorie Grote groep veroverde ze een podiumplaats, met dit grote team reden ze een nummer gebaseerd op de wisselingen van de seizoenen. Met veel technische pittige elementen wisten ze publiek en jury te overtuigen. De top 3 van Nederland zat heel dicht bij elkaar. De bronzen plak ging naar het team van RC De Oude Molen. De Kleine groep reed een emotioneel pakkend nummer getiteld 'Fix you'. Technisch, netjes gereden en met veel expressie veroverden ze ook hier een mooie derde plaats. Het senioren kwartet reed een wervelend nummer waarmee ze de vierde plaats veroverde.

Er is het afgelopen jaar heel veel getraind bij de club op weg naar dit kampioenschap. Naast technische trainingen in de eigen hal in Beek en Donk ook veel trainingen op een grote baan, werken aan expressie, conditie en kracht. Maar ook is gewerkt aan samenwerken en het omgaan met wedstrijdstress, het onder controle houden van de zenuwen. Al het harde werk is beloond met prachtige resultaten en de mooie titel van Nederlands Kampioen.