Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 464f92
Roois nieuwsbericht

Persoonlijke leien vinden plek op Knoptoren

Sint-Oedenrode – Tijdens de afgelopen Winterbraderie en rondom Kerst kwam Stichting Knoptoren met een ludieke actie om geld in te zamelen voor onderhoud van het historische gebouw. Iedereen die wilde, kon een lei persoonlijk maken met een eigen tekst of boodschap. Met de bedoeling om een eigen plekje te krijgen op het dak. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Deze week zijn de leien gelegd.

Een deel van het dak van de Knoptoren heeft namelijk nieuwe dakbedekking gekregen. Een ander deel volgt in een later stadium. In totaal gaat het om een dikke tweehonderd leien van mensen uit Sint-Oedenrode én wijde omgeving. Na tachtig of negentig jaar zijn de leien weer aan vervanging toe. De generatie van de toekomst zal dan verrast worden met boodschappen uit het verleden.

De toiletgroep is inmiddels nagenoeg klaar. Het is een nieuwe aanbouw geworden met daarin twee dames- en twee herentoiletten. Ook is er plek voor een invalidetoilet. De toren is nog steeds gedeeltelijk ingepakt. Dat geven deze foto's mooi weer.

1 reactie
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>