Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 6550ee
Roois nieuwsbericht

Stichting KAP levert jubileumproject op

Eind 2016 is het jubileumproject van Stichting KAP in Beles Village (Ethiopië) opgeleverd. Dit project in de Tigray provincie en het Tahtay Koraro Woreda district omvatte het slaan van een waterput in het dorpje Beles met 300 bewoners. Het project is uitgevoerd door de lokale The Well Foundation. Stichting KAP, waar enkele Rooienaren bij betrokken zijn, dankt ook bewoners van Sint-Oedenrode voor gulle giften.

"In totaal profiteren 7.286 mensen uit de directe omgeving er van", vertelt Martien van den Hove uit Sint-Oedenrode. "De lokale overheid houdt toezicht op de waterdistributie en toepassing van wetgeving. Uiteraard wordt de bevolking geleerd wat goede hygiëne en sanitatie is. Dit is de beste garantie voor een goede gezondheid." De uitgangspunten voor het project waren: - Selectie van mogelijk locaties in samenwerking met de dorpsbewoners, lokale overheid, waterorganisatie en de aannemer voor de waterboring. - Oprichting van het watercomité in het dorp - Openen van de bankrekening in Microfinance instituut met aanbetaling door de dorpsbewoners. - Het alloceren van de meest geschikte locatie om water te boren en de put te slaan.- Het bouwen door de dorpsbewoners van de fundatie en beveiliging en omheining van de waterput.- Het trainen van 7 personen in het efficiënt gebruik, onderhoud, reparatie en financiering van de waterput.

De Wilde Ganzen heeft de rapportage goedgekeurd. "Wij danken Wilde Ganzen voor hun subsidie, en The Well Foundation voor hun professionele uitvoering van dit project!" vervolgt Van den Hove. "Daarnaast, danken we alle subsidiegevers, sponsoren en donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt!"


Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>