Afbeelding

Succesvol weekend voor Nijnselse ruiters

Sport

Sint-Oedenrode - Dit weekend werden de Indoor Brabantse kampioenschappen springen paarden verreden in Oud Gastel. Op zaterdag startten Suzan van Gastel en Marwin van den Nieuwenhuijzen hun paarden respectievelijk in de klassen M en Z. In de klasse Z startte Suzan het paard Epke en reed zowel de eerste als de tweede manche foutloos rond. In de barrage viel een balkje, de snelle tijd was goed voor een vijfde prijs en een startbewijs voor indoor Brabant en de KNHS kampioenschappen.

Marwin startte het paard Fien H en reed eveneens 2 foutloze eerste omlopen. ook bij Marwin en Fien H rolde een balkje uit de lepels in de barrage. De barragetijd zorgde ervoor dat Marwin en Fien H naast Suzan en Epke opgesteld stonden in de prijsuitreiking en de zesde prijs in ontvangst mochten nemen. Ook Marwin en Fien H verdienen een startbewijs voor Indoor Brabant en de KNHS kampioenschappen. In de klasse M startte Marwin het paard Fabulous en bleef drie rondes foutloos. Dit was goed voor een derde prijs.

Suzan startte in de klasse M het paard Eye-Catcher Go. Deze combinatie bleef ook zowel de eerste als de tweede manche foutloos. De barragetijd was iets langzamer dan die van Marwin en Fabulous zodat ze weer naast elkaar stonden in de prijsuitreiking en de vierde prijs in ontvangst mochten nemen. Ook deze beide combinaties zijn
beide uitgenodigd voor zowel Indoor Brabant als de KNHS kampioenschapen. Op zondag in de klasse L kwam Juliët Bosshardt met haar paard Giolita aan de start op de kampioenschappen. Juliët en Giolita bleven ook de eerste en de tweede manche foutloos.

Ook in de barrage liet deze combinatie alle balken in de lepels liggen en de barragetijd was goed voor
een vierde prijs en een startbewijs voor de KNHS kampioenschappen. Änouk van den Nieuwenhuijzen en haar paard Irena Z startten ook in de klasse L en eindigde met een tiende prijs. Marloes en Martijn van Stiphout startten hun paarden op een dressuurwedstrijd in Zeeland. Marloes startte in de klasse M2 haar paard Figaro. De jury was tevreden en beloonde de proef met 64.7% goed voor een derde prijs. Martijn startte zijn paard Hannibal in de klasse L. ook hij werd beoordeeld met 64.7% en ook een derde prijs.