Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 9c61e9
Algemeen / Sint-Oedenrode

Topturnsters uit de regio in Rooi bij elkaar

Sint-Oedenrode - Terwijl uit de luidsprekers muziek uit de 'Sound of Music' klinkt, voert een jonge turnster uit de regio haar verplichte oefeningen uit op de vloer. Tegelijkertijd zijn links en rechts in sporthal 'De Streepen' andere turnsters bezig met hun oefeningen op de balk en de brug, terwijl achter in de zaal de veelal jonge meiden hun sprongen laten zien.

Dit weekend is sporthal 'De Streepen' het decor van de voorwedstrijden voor de regionale turnkampioenschappen. In totaal strijden deze twee dagen ruim vierhonderd jonge dames om een startbewijs voor de volgende ronde. Onder hen zo'n twintig meiden van de Rooise turnvereniging Dioscuri.

"Ongeveer één keer per twee à drie jaar mogen we een wedstrijd van deze omvang organiseren", vertelt Wouter Verwaard. Hij is de voorzitter van turnvereniging Disocuri. "Het is voor ons een hele eer, maar ook een hele klus om een dergelijke wedstrijd te organiseren. Maar we doen het als vereniging met de vrijwilligers graag. In totaal zijn we met zo'n vijftig vrijwilligers. Ongeveer twintig van hen zijn juryleden uit heel Brabant, de anderen zijn lid van onze club, zij verrichten allerlei hand en spandiensten.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>