Afbeelding

Klavertje Vier: de rolverdeling

Cultuur

Sint-Oedenrode - Op 17, 18, 22, 24 en 25 maart staat Toneelvereniging Klavertje Vier Nijnsel op de planken van De Beckart Nijnsel met het kluchtige blijspel "De Nonnen Van Navarone". De komende weken voelt DeMooiRooiKrant de spelers aan de tand over hun personages. Deze week trappen Suzan Sijbers en Sander van de Ven af.

Suzan Sijbers

"Vorig jaar speelde ik een hoogzwangere Duitse huishoudster, dit jaar het tegenovergestelde: een eeneiige tweeling. Zowel de pittige zuster Merel als de slome, verliefde zuster Verel, twee rollen dus. De zusters krijgen een hele opmerkelijke opdracht: ze moeten allebei een man in de gaten houden. Naast hun retraite hebben deze mannen ook andere opmerkelijke 'bezigheden'. Halleluja! Omdat broeder Bas niets mag weten van deze bijzondere opdracht, gaan de dames incognito de mannen in de gaten houden. Ideaal dat beide zusters ook in België in een klooster hebben gewoond. Zo hebben ze naast wat uiterlijke veranderingen ook opeens een andere accent. Allé, da's plezant hè. Ge kumt toch wel kijken?"

Sander van de Ven
"Vorig jaar speelde ik de excentrieke interieurstylist Arthur. Dit jaar doe ik er een schepje bovenop door twee rollen voor mijn rekening te nemen, die van George én William. George is een bekakte kerel met een midlifecrisis. Vind zijn luxe, getrouwde leventje saai, trekt de stoute schoenen aan en gaat op retraite in een klooster. Daar spreekt hij af met notabene de vrouw van zijn beste vriend. Oelala, als dat maar binnenskamers blijft. Zo uitgesproken als George is, zo droog en mysterieus is William, een andere gast van het klooster die precies op het juiste moment op de juiste plek is. Wel heel toevallig zeg…"

Afbeelding