Afbeelding

Poep op de stoep door Rooise Joep

Human Interest

Sint-Oedenrode - Rooienaar Joep ten Hove kwam afgelopen weken volop in het nieuws. Bij Jinek, VKMag en op de populaire website Dumpert werd volop gesproken over een actie van hem. Joep is namelijk onderdeel van 'De Bucket Boys'. Samen met zijn vriend, Thijs Meeuwsen, maakt hij geinige Youtube filmpjes die zij op hun kanaal posten. Een van die filmpjes, de actie tegen Mandenmakers, ging deze week viral.

Waarom zijn jullie met dit kanaal gestart?
"Thijs en ik hebben elkaar in Utrecht leren kennen. Dat was bij Veritas, een studentenvereniging. Thijs komt uit Vught en ik kom dus uit Rooi. Ik wilde altijd al een keer een carnavalsnummer maken en Thijs is een Brabander die op het conservatorium heeft gezeten. De link was dus snel gelegd. Van het een kwam het ander en voor we het wisten hadden we onze eerste carnavals hit: Een brug too far."

Wat doe zoal naast je studie?
"Ik heb aardwetenschappen gestudeerd. Maar toen ik op een gegeven moment door een microscoop naar stenen aan het kijken was dacht ik: 'waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?' Ik heb de bachelor afgemaakt en ben toen gaan doen wat ik leuk vind. Dit soort gekkigheden dus. Dat begon met carnavalswagens bouwen en meedoen aan de zwarte cross. Nu gooi ik vooral mijn creativiteit in ons Youtube kanaal. Dat vind ik heerlijk. Daarnaast is ons motto: 'in ieder glas past een pilsje', dus bier drinken doen we ook graag.

Ik ben altijd vrachtwagenchauffeur geweest bij Trans Imex in Veghel. Hier heb ik nu eigenlijk geen tijd meer voor. Ik ben fulltime video's aan het maken en een paar dagen in de maand help ik nog op de zorgboerderij van mijn moeder in Mariahout. Ik doe nu dingen die ik echt heel leuk vind. Ik vermaak me prima."

Hoeveel views hebben jullie inmiddels?
"Op Youtube hebben we bijna 700.000 views. Op Facebook zijn dit er 100.000. Door onze actie van afgelopen week zijn we natuurlijk een stuk 'bekender' geworden."

Wat is je mooiste moment met Bucket Boys?
"Dat is toch wel het avontuur wat we nu beleven. Met z'n tweetjes hebben we 16 kuub paardenmest gestort bij miljoenenbedrijf Mandenmakers Groep (DMG) in Waalwijk. We maakten het filmpje als protest tegen de annuleringsregeling die het bedrijf hanteert. Veel mensen zijn de dupe van de kleine lettertjes in een contract. Als men een opdracht annuleert moet je dertig procent van de aankoopsom betalen. Belachelijk, vinden wij. Daarom besloten we iets ludieks terug te doen. We leverden als fictief bedrijf Simply the Mest een pakketje en lieten hiervoor tekenen. In de kleine lettertjes stond dat er 55 kuub paardenmest werd besteld. DMG annuleerde de bestelling maar had niet in de gaten dat wij ook een dertig procent regeling treffen. Hoewel we ze er nog voor gewaarschuwd hadden! Daarom hebben we vervolgens 16 kuub paardenmest, precies dertig procent van de 55 kuub, gestort op de stoep van het bedrijf. Te gek!"

Wat zijn je verdere plannen?
"Tegenwoordig wordt iedereen DJ. Ons lijkt het daarom leuk om feestartiest te worden. We hebben daarom net een carnavalsnummer gemaakt over Trump. Daarbij hebben we een muur gebouwd in America (Limburg). Een foto hiervan is de hele wereld over gegaan. Naar aanleiding hiervan worden we steeds bekender en staan we dit jaar bijvoorbeeld ook op Vudel. Verder vliegen we donderdag naar Dubai voor een nieuw format: van je vrienden moet je het hebben. We gaan proberen vrienden te worden met een rijke oliesjeik. In maart zitten we in Amerika voor weer een ander format. We zijn begonnen bij de kleinste Youtuber van Nederland, een jongetje van 3, en gaan via de connecties die zij zelf hebben steeds een stapje hoger om uiteindelijk bij de grote Youtubers uit te komen. Hiervoor moeten we Nederland verlaten om bij grote Youtubers uit te komen als Dude Perfect en Casey Neistat."

Afbeelding
Afbeelding