Afbeelding

"Het aangename met het nuttige verenigen"

Human Interest

Sint-Oedenrode - Van Lieshout tegelhandel is al jaren een gevestigde naam op het industrieterrein in Nijnsel en ver daarbuiten. Eigenaar Henk van Lieshout weet iedere dag van zijn werk een feestje te maken. "Het is belangrijk dat wat je doet, je met plezier doet," aldus de tegelhandelaar.

Dat Henk in de tegels kwam was niet zo uitgestippeld. "Destijds rond 1982 kwam ik in Nijnsel bij de heer Sijbers terecht. Hij had een tegelhandel in zijn kippenhok, lacht Henk. Ja, dat ging zo in die tijd. Hij vroeg me of het niets voor mij was om het over te nemen. Ik zou daar even over nadenken maar heb dat na thuisberaad de volgende dag akkoord gegeven. Dat doen wij met alles trouwens. Niet te lang over zaken nadenken, dan begin je te twijfelen. Van het een kwam het ander en voor je er erg in had was ik in 1982 ondernemer. Rond '92 ben ik vanuit Vressel richting Nijnsel vertrokken en hier zitten we nog steeds met liefde en plezier."

Henk vertelt met enthousiasme over zijn vak. Maar ook over zijn hobby: motorrijden. "Ik vind het fantastisch om te gaan kijken bij het motorrijden . Je moet het aangename met het nuttige verenigen, zoals ze dat zo mooi zeggen. Daarom ga ik vaak naar een wegrace kijken wanner ik in het buitenland ben. En natuurlijk de tegelfabrieken bezoeken." Wanneer we over vakanties beginnen wordt Henk enthousiast. "Wij gaan al jaren met de camper op pad. Een dag van te voren beslissen we dan waar we heen rijden. We kijken dan waar het mooi weer is en daar rijden we heen. Zon zeker dus," aldus de tegelhandelaar.

Maar verder is het vooral heel erg veel werken. "Ik ben 24/7 met de zaak bezig, maar dat vind ik ook fantastisch. Het vak is zo breed en er is zo veel keuze. Wat dat betreft is het net als met mode, je moet met de tijd meegaan," zegt van Lieshout.