Afbeelding

Schrijfwedstrijd voor reumapatiënten

Algemeen

Een diagnose als uitkomst in een lange weg van onderzoeken en afstrepen. Van sjouwen van huisarts, naar specialist en homeopaat. Van zeker zijn dat er echt iets mis is tot de twijfel van aanstelleritis. Voor de Edgar Stene schrijfwedstrijd zetten vele reumapatiënten de afgelopen weken de emotionele aanloop naar hun diagnose op papier. Verhalen gekleurd met onzekerheid, onbegrip en teleurstelling maar vooral ook met strijdlust en passie voor het leven. ReumaZorg Nederland maakt a.s. maandag 6-2 met trots de auteur bekend van het winnende verhaal.

Het beestje heeft een naam
Reuma is er in veel verschillende vormen. De verschillende klachten bij reuma lijken soms op die van andere aandoeningen wat het stellen van een snelle diagnose in de weg kan staan. Dit blijkt ook uit de reacties van zorgverleners zoals deze beschreven staan in de verhalen van de inzenders: "Ik was jong en werkte hard. Overbelasting, het leek mijn huisarts een logische verklaring. Naar een mogelijk andere oorzaak werd dan ook niet gezocht." Uit de meeste ingezonden ervaringen blijkt een groot gevoel van opluchting wanneer de diagnose reuma eindelijk wordt gesteld.

Edgar Steneprijs
Een jaarlijkse landelijke verhalenwedstrijd voor mensen met reuma. Uitgeschreven door de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN), een samenwerking van reumapatiëntenverenigingen en reumapatiënten. Onderdeel van een internationale verhalenwedstrijd door EULAR, de Europese belangenorganisatie voor reumatologen, health professionals en de nationale reumapatiëntenorganisaties. De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) is namens Nederland lid.