Afbeelding

Nijnselse Thomas en Mathijs winnen Meierijstad cup

Cultuur

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag 29 januari organiseerde Fanfare Sint Cecilia voor de eerste keer het solistenconcours "Meierijstadcup" voor jeugdige muzikanten tot 18 jaar. Door gemeente Meierijstad is eenmalig een promotiebudget ingezet om de Meierijstadcup te kunnen organiseren. Drie harmonieën, twee fanfares en een slagwerkgroep uit Meierijstad hadden in totaal 16 deelnemende solisten of ensembles afgevaardigd.

Vele deelnemers vonden het spannend maar ook leuk om uiteindelijk te hebben deelgenomen. Voor de deelnemers van harmonie Nijnsel was het een zeer succesvolle deelname. De Nijnselse Thomas & Mathijs Lemmens wonnen voor de blazers de Meierijstad cup. Zij speelden samen een klarinetduet. De Meierijstadcup in de vorm van een mooie glazen bokaal werd uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.

Deze eerste editie van Meierijstad cup was met deze start meteen zeer succesvol. De doelen om contact, verbinding en samenwerking tot stand te brengen binnen de nieuwe gemeente kunnen worden onderstreept. Tot slot gaf North Side Brass onder leiding van Marc van Kessel een spetterend gastoptreden. Deze ochtend kan worden omschreven als succesvol en een mooie manier om alle muziekverenigingen uit Meierijstad te verbinden.