Afbeelding

De Gouden Leeuw & d'n Egelantier slaan handen ineen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Carnavalsvereniging d'n Egelantier uit Nijnsel slaat vanaf deze carnaval de handen ineen met De Gouden Leeuw. "Van het een kwam het ander en we vonden elkaar op het juiste moment," aldus Frans Willems van d'n Egelantiers.

De carnavalsvereniging was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie. "Toen ik bij Paul van De Gouden Leeuw was kwam van het een het ander. Hij zocht namelijk nog een carnavalsvereniging die niet het hele jaar aanwezig zou zijn. Deze carnaval zijn wij dus mooi hier op de markt te vinden," zegt d'n enthousiaste Egelantier.

Paul is erg te spreken over de nieuwe 'samenwerking'. We zijn druk bezig met het programma voor deze dagen. Het wordt onze eerste carnaval hier dus het is mooi dat we dit nu al kunnen realiseren. En het allermooiste is misschien nog wel dat de Egelantiers hebben aangeboden ons vrijdagmiddag vrijwillig te helpen met het opbouwen. Er zitten een aantal timmermannen bij de vereniging die wij goed kunnen gebruiken," zegt Paul.

Buiten komt er een bar waar je het echte carnavalsgevoel krijgt. Met bijbehorende kacheltjes natuurlijk om je warm te houden. Daarnaast hoef je bij De Gouden Leeuw niet meer weg als je er eenmaal bent. "Je kunt bij ons je jas ophangen, naar het toilet, drinken én wat eten natuurlijk," aldus de eigenaar. Maandag treden de Snollebollekes op. Maar ook op de andere dagen belooft het één groot spektakel te worden. Zowel d'n Egelantiers als De Gouden Leeuw hebben er ontzettend veel zin in!