Afbeelding

Het avontuur gaat verder…

Human Interest

Sint-Oedenrode - Na mijn avontuur in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is het tijd voor nieuwe dingen. Nieuwe ontmoetingen, nieuwe proeverijen en nieuwe plekken ontdekken. Ditmaal opnieuw een metropool. Een metropool die minstens zo fascinerend is als het zonnige Buenos Aires. Rio de Janeiro. Ja, ook ik heb meteen dat liedje van Peter Allen in mijn hoofd hangen en jij waarschijnlijk nu ook.

Door: Lisa van de Ven 

Al sinds mijn middelbareschooltijd wilde ik deze stad eens bezoeken. Sinds mijn optreden Capoeira met een Braziliaans groep uit Sao Paulo heb ik de smaak te pakken. Ok, niet perse het Capoeira gedeelte, want daarbij kreeg ik mijn been niet hoger dan een plintentrapje, maar de liefde voor Brazilië had ik wel te pakken.
Eenmaal in Rio de Janeiro aangekomen (lees: De Copacabana) kijk ik mijn ogen uit. Mannen in te strakke zwembroekjes, heel veel spieren, te kleine bikini's en natuurlijk heel veel zon. Ja, hier kan ik me wel een tijdje vermaken. In Rio gaan wij op zoek naar een nieuwe bikini. Vergeten in te pakken namelijk. Tsja, hoe kan het gebeuren hé? Van winkel naar winkel maar de perfecte bikini krijg ik niet gevonden. Dat ligt niet aan het feit dat ik te kieskeurig ben of omdat ik een hele slechte smaak heb. Het ligt aan het feit dat Braziliaanse vrouwen graag hun achterwerk laten zien. De niets verhullende bikinibroekjes zijn daar een voorbeeld van. Ik ga van M naar L en van L naar XL maar nog steeds is er weinig broekje te zien. Er moeten dus andere maatregelen genomen worden of ik moet opgaan met de Braziliaanse massa. Ik besluit het laatste te doen. Gelukkig is er in Brazilië verder niemand die ik ken en ben ik geen Yolanthe die overal wordt vastgelegd. Deze vakantie is vooral mijn buik heel bruin geworden. Op mijn rug lag ik te bakken in de zon, dan zie je die bikini niet. Volgende keer vergeet ik mijn bikini nooit meer…