Annemarie Rovers test de hamer even uit.
Annemarie Rovers test de hamer even uit.

"Boskant blijft Boskant"

Human Interest

Boskant - "Ik heb hem nooit gebruikt", grapt Toon Hageman als hij de voorzittershamer overdraagt aan Annemarie Rovers. Het is op woensdagmiddag het officiële moment van de jaarvergadering van KBO Boskant. Sinds 2004 zwaait Hageman de scepter, maar zoals komt er een moment om de leiding over te dragen.

Hageman neemt tijdens de vergadering afscheid als voorzitter. Sinds 2004 is hij als voorzitter aan de leiding geweest. "In de tijd van verandering", schetst Theo Schevers namens KBO Sint-Oedenrode. "Toon omschreef het ooit al eens als volgt: 'De tijd van kaarten, kienen en keuvelen is voorbij. Er komt een nieuwe generatie ouderen aan die anders zijn opgeleid en langer actief blijven. Bovendien is er meer concurrentie van verenigingen. Hageman heeft als krachtige bestuurder KBO Boskant goed door de afgelopen tijd heen geloodst." Niet alleen de plaatselijke KBO is aanwezig. Ook Noud van Vught van KBO Brabant is van de partij. Hij onderscheidt de scheidend voorzitter met een speldje en een oorkonde.
Even daarvoor doet de kersverse voorzitter Annemarie Rovers hetzelfde. Ze zet haar voorganger in het zonnetje door hem voor een volle zaal tot erelid te bombarderen. Met een oorverdovend applaus tot gevolg. Toon: "Ik hoop dat onze KBO een geweldige voorzitster krijgt, maar daar twijfel ik niet aan. Denk er aan; hoe de wind ook waait. We laten de kop niet hangen. Boskant blijft Boskant!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding